اشتباهات ارتباطي پزشكان

آخرین بروز رسانی :      تعداد بازدید 1908      نظرات کاربران (16)
معرفی به دوستان اشتراک گذاری

مطالعه‌ی منتشر شده در JAMA حاکی از آن است که اگر بیمار با پزشک ارتباط برقرار کند، به مراتب احتمال شکایت او از پزشک حتی در مواردی که در درمان اشتباهی کرده باشد، به مراتب کم‌تر است.

 یکی از بزرگترین مزایای پزشک بودن این است که خودم می‌توانم بسیاری از مراقبت‌های سلامت خودم را انجام دهم و به ندرت به عنوان یک بیمار به مطب یک پزشک دیگر می‌روم. با این حال هرگاه برای راهنمایی بیشتر به پزشکی مراجعه نمودم، تجربیات نا‌امید کننده‌‌ای کسب نمودم.

در طول سال‌های طبابتم، شکایات فراوانی از طرف بیمارانم در مورد سایر پزشکان شنیدم و متاسفانه متوجه شدم این شکایات درست بودند. من می‌دانم که پزشکان تحصیلات عالیه علمی دارند اما در زمینه‌ی ارتباطات، آموزش چندانی ندیده‌اند اما این واقعا تعجب‌آور است که در قرن بیست و یکم پزشکان هنوز به اهمیت رابطه‌ی پزشک و بیمار پی نبرده‌‌اند.

به نظر من باید در طرز برخورد یک پزشک به عنوان بخشی از جنبش اصلاح نظام درمانی، تاثیر سیستم درمانی و مقرون به صرفه نمودن هزینه‌ها، تجدید نظر شود.

دکتر- دکتر متخصص- ارتباط با بیمار- خدمات درمانی- بیمار- درمان- مرکز درمانی

در اینجا به ۵ مورد از مواردی که در نحوه‌ی برخورد پزشکانباید اصلاح شود را ذکر می‌کنیم:

آن‌ها گوش نمی‌‌کنند.

این شایع‌ترین شکایتی است که من از بیماران می‌شنوم و خودم نیز هنگامی که برای مدت کوتاهی بیمار بودم این را تجربه کردم. مطالعات نشان داده‌اند که در طول مراجعه‌ی بیمار به مطب او تنها ۱۹ ثانیه فرصت دارد تا صحبت کند، پیش از آنکه پزشک صحبت او را قطع کند! از آن لحظه به بعد پزشک با پرسیدن سوالات جهت‌دار و محدود کردن زمان پاسخگویی بیمار، مکالمه را کنترل می‌کند.

یکی از مشکلات این برخورد آن است که پزشک اطلاعات مهمی را که بیمار امیدوار بود برای پزشک بیان کند از دست می‌دهد که گاهی به تشخیص اشتباه و درمان نامناسب منجر می‌شود. علاوه بر این‌ بیمار از این‌که به حرف‌هایش گوش داده نشده است احساس سرخوردگی می‌کند.

آن‌ها با بیمار ارتباط برقرار نمی‌کنند.

مطالعه‌ی منتشر شده در JAMA حاکی از آن است که اگر بیمار با پزشک ارتباط برقرار کند، به مراتب احتمال شکایت او از پزشک حتی در مواردی که در درمان اشتباهی کرده باشد، به مراتب کم‌تر است.

 

با این حال بسیاری از پزشکان در ارتباط با بیماران مشکل دارند و نمی‌توانند به خوبی با آن‌ها ارتباط برقرار کنند. با توجه به تحقیقات منتشر شده در NEJM، این باعث می‌شود بیماران کمتر از روش‌های درمانی پیروی کنند، رضایت بیمار کاهش پیدا می‌کند و نتایج ضعیف می‌شود. همدردی و ارتباط برای ایجاد روابط سازنده دکتر و بیمار حیاتیست.

آنها به بیمار به عنوان یک فرد کامل نگاه نمی‌کنند.

بسیاری از پزشکان غربی تنها علائم فیزیکی بیمار را درمان می‌کنند و از تاثیر ذهن، روح و احساسات بر سلامت چشم پوشی می‌کنند. آنها از این حقیقت غافل‌اند که اختلال در روان و روح ممکن است به صورت علائم فیزیکی ظاهر شود حتی اگر هیچ بیماری فیزیکی در فرد وجود نداشته باشد.

تلاش برای تشخیص یک بیماری در حالی که تنها به قسمت فیزیکی بدن بیمار توجه می‌کنید مانند کنار هم قرار دادن یک پازل است در حالی که ۷۵ درصد از قطعات آن در دسترس نیستند، شما هرگز درک دقیقی از کل تصویر نخواهید داشت.

آنها در مورد مسائل مهم به موقع گفتگو نمی‌کنند.

یک گزارش جدید از موسسه‌ی پزشکی نشان داده که گفتگوی بین بیماران و پزشکان در مورد گزینه‌های مراقبتی پیش از آنکه بیماری پیشرفت زیادی کند، صورت نمی‌پذیرد و اغلب صحبت درباره‌ی چنین موضوعاتی بسیار دیر صورت می‌پذیرد و امکان انجام هیچ اقدامی وجود ندارد.

پزشکان باید در مورد این مساله با افراد مسن و افرادی که به بیماری ناعلاج مبتلا هستند گفتگو کنند تا بهترین راه مراقبت را برای اواخر عمر این بیماران و مطابق نیاز آنها فراهم کنند. این امر کمک می‌کند تا از مراقبت‌های بیهوده و غیر ضروری در آخرین هفته‌های زندگی اجتناب شود.

آن‌ها ترس را به جای عقل انتخاب می‌کنند

با توجه به یک بررسی آنلاین توسط مرکز بهداشت و درمان جکسون گزارش شده است که از هر ۱۰ پزشک آمریکایی ۹ نفر در طبابت از شیوه‌ی دفاعی استفاده می‌کند که هزینه آن سالانه ۶۵۰ تا ۸۵۰ میلیارد دلار برآورد شده است.

هنگامی که پای تصمیم‌گیری پزشکان برای بیماران وسط باشد، به جای تکیه بر اصول آموزشی و آگاهی‌های بدست آمده از درمان هزاران بیمار، پزشکان اجازه می‌دهند ترس، از دادخواست و دادگاه بر تصمیمات عقلانی جهت سلامت بیمار، بر آن‌ها غالب شود. آنها به جای اینکه بر دانش و تحصیلات خود تکیه کنند، آزمایش‌های غیر ضروری توصیه می‌کنند تا بیمار را از نگرانی در بیاورند. همانطور که در شماره ۲ ذکر شد وقتی که پزشک با بیمار یک رابطه‌ی واقعی دارد احتمال این که از او شکایت شود کمتر است، حتی وقتی اشتباه کند.

حرفه‌ی پزشکی آسان نیست و من قطعا همه‌ی فشارها و خواسته‌های همکارانم را در این حرفه درک می‌کنم. اما هیچ بهانه‌ای برای بی‌فکری و بی‌محبتی در مراقبت از بیمار‌ان وجود ندارد که تاثیر، کارایی و رضایت بیمار و پزشک را کاهش ‌دهد. من می‌دانم که ما پزشکان می‌توانیم کارمان را بهتر انجام دهیم و زمان آن رسیده‌است که برخوردمان را اصلاح کنیم. ما می‌توانیم مراقبت‌های سلامتی را بهبود بخشیم مشروط بر آنکه ابتدا خودمان را تغییردهیم.



آخرین مقالات بازدید شده



اگر سؤال يا نكته يا نظري در اين زمينه داريد، مشتاقانه منتظر خواندنش هستيم.

Captcha
تعداد کل نظرات ارسالی 16 نظر
کاربر عادی
سطح :
5
22
8766
زهرا
0Dislikeپسندیدم
ارسال پاسخ

تشکر 😃😃😃

کاربر عادی
سطح :
5
22
8766
سجاد
0Dislikeپسندیدم
ارسال پاسخ

خیلی خیلی خوب بودن ظریف و موشکافانه اشاره کردید خسته نباشید

کاربر عادی
سطح :
5
22
8766
جعفری
0Dislikeپسندیدم
ارسال پاسخ

همشون درست بودن من لذت بردم تشکر از دست اندرکاران سایت هنر درمان

کاربر عادی
سطح :
5
22
8766
امیر ارسلان
0Dislikeپسندیدم
ارسال پاسخ

مورد سوم واقعا تاثیر برانگیز بود مرحبا

کاربر عادی
سطح :
5
22
8766
خردمند
0Dislikeپسندیدم
ارسال پاسخ

دمتون گرم مطالبتون عالیه

کاربر عادی
سطح :
5
22
8766
مریم
0Dislikeپسندیدم
ارسال پاسخ

پزشکی بدون شک سخت ترین شغل دنیاست

کاربر عادی
سطح :
5
22
8766
کاوه کلهر
0Dislikeپسندیدم
ارسال پاسخ

آن‌ها گوش نمی‌‌کنند. حرف دل مارو زدید البته من نمیگم همشون چون خیلی از پزشکا واقعا مثل فرشته ان

کاربر عادی
سطح :
1
0
1038
فریبا
0Dislikeپسندیدم
ارسال پاسخ

سلام..از سایت خوب هنردرمان تشکر

کاربر عادی
سطح :
1
0
1038
بیرانی۲۳
0Dislikeپسندیدم
ارسال پاسخ

سلام...ممنونم از مطالب خوبتون

کاربر عادی
سطح :
1
0
322
صبا حمامی
0Dislikeپسندیدم
ارسال پاسخ

خدايي اين دكتر ها چه جوني دارند ها... هر روز اين همه مريض و غر و سرفه....

کاربر عادی
سطح :
5
24
68
مسعود جمالی
0Dislikeپسندیدم
ارسال پاسخ

در عالم پزشکی میان پزشک و بیمار رابطه‌ای حقوقی برقرار است که بر این اساس پزشک مکلف است در قبال معالجه بیمار از تمام استعداد و قابلیت‌های خویش بهره گرفته و با عنایت به نظامات و مقررات دولتی این وظیفه را به انجام رساند. بالطبع در این میان، همواره مقصود مطلوب محقق نمی گردد و مشکلاتی بروز می‌نماید. گاه پزشک آنگونه که شایسته است در انجام تکلیف خویش، عمل نمی‌نماید و زمانی به صورت اتفاقی و غیر عادی نتیجه‌ای متفاوت از نتیجه معمول محقق می‌گردد و از این رو مسئله خطا یا تخلف، قصور و تقصیر پزشک مطرح می‌گردد که حسب مورد، پیامد و عواقب حقوقی آن برای پزشک متفاوت می‌باشد چرا که پزشکان هم به موجب مقررات حقوقی و جزایی و هم به موجب مقررات صنفی، مسئول تخلفات خود هستند.

کاربر عادی
سطح :
5
23
296
سلمان تقی زاده
0Dislikeپسندیدم
ارسال پاسخ

سلام و خسته نباشید فراوان خدمت تیم هنر درمان میخواستم تشکر کنم از پزشکانی که تا آخرین وقت و حتی بامداد به درمان بیماران و مراجعه کنندگان میپردازند و یه نقد نسبت به پزشکانی که به بیمار به چشم طلبکار نگاه میکنند و احترام نمیگذارند. واقعا پزشکی شغلی الهی هستش ، باید قدردان بود

kamran

سلام.خیلی از پزشک ها اتفاقا طلبکار هستن از بیمار و می خوان که حتما مسایل مالی رو دخیل بدونن در درمان..البته دکترهای خوب هم کمنداریم ولی متاسفانه...

تولایی

سلام..مقاله رو خوندم و دیدم که این نته گوش نکردنه خیلی هست توی جامعه ما..من بعضی دکترها که میرم میخوان زودتر بیمار رو راهی کنن بره و گوش نمیدن به حرف هایی که بیمار میزنه

dinani

کاش این مطالعات که نوشته توی آمریکا انجام شده توی ایران هم آمار گرفته میشد و اطلاعات جالبی به دست می اومد.

عباسی

سلام و خسته نباشید. نظر من اینه که این مطلب آخر که در مورد ترس نوشتین اصلا در ایران جایی نداره. ما که ندیدیم جایی پزشک بترسه از دادخواست و این ها. تا این حد که پزشکای قلابی هم پیدا میشن. این رو باید مسئولین الگو بگیرن.

gold Drama 0 silver Drama 0