فراورده های خوراکی آهن را بهتر است با معده خالی مصرف نمایند ، لیکن جهت کاهش عوارض گوارشی در صورت نیاز می توان دارو را همراه یا بلافاصله بعد از غذا مصرف کرد .
* دارو را باید حداقل یک ساعت قبل از خواب و همرا مقادیر مناسبی آب مصرف نمود .
* دارو را در ظروف در بسته و مقاوم به رطوبت و درجه حرارت C 30 - 15 نگهداری نمایید . در صورت تغییر رنگ قرص ها باید از مصرف آن خودداری گردد .
* در صورت فراموش نمودن یک دوز از دارو ، آن را حداکثر تا 12 ساعت پس از زمان اصلی مصرف نمائید در غیر اینصورت باید از مصرف آن صرفنظر نموده و برنامه معمول مصرف دارو را دنبال کنید . همچنین باید از دوبرابر کردن دوزهای دارو پرهیز نمایید .
* بدنبال مصرف دارو رنگ مدفوع سبز یا تیره می شود و ضرری متوجه فرد نیست .
* رژیم غذایی غنی از آهن (سبزیجات برگ سبز ، میوه های خشک شده ، غلات ، نخود ، باقلای خشک شده باید در حین مصرف دارو رعایت شود(.
واکنش های ناخواسته و عوارض جانبی قرص فروس سولفات :
تهوع ، استفراغ ، بی اشتهایی ، یبوست ، مدفوع تیره .برای به حداقل رساندن این عوارض بهتر است دوز دارو به تدریج اضافه شود . تا به حد مورد نیاز بدن برسد و آخر شب قبل از خواب استفاده شود تا عوارض ناشی از آن کاهش یابد .
پیگیری و بررسی تأثیر دارو :
* سطح هموگلوبین و رتیکولوسیت باید در خلال درمان کنترل شود . پاسخ درمانی حداکثر در خلال 3 هفته از شروع درمان ایجادمی شود .
* پاسخ درمانی اغلب با احساس بهتر بودن ، افزایش اشتها و کاهش تحریک پذیری (درکودکان) ظرف 48 ساعت آغاز می شود.
* درمان با آهن بمدت 3-2 ماه بعد از رسیدن هموگلوبین به سطح طبیعی ادامه می یابد.
ویتامین c جذب آهن را افزایش می دهد . بهمین دلیل معمولا " مصرف ویتامین c به همراه آهن پیشنهاد می گردد . البته علاوه بر درمان دارویی باید به میزان آهن قابل جذب در غذا نیز توجه کرد .
جذب آهن غذا ، اغلب تحت تاثیر شکل آهن موجود در آن می باشد . آهن موجود در پروتئین های حیوانی مانند گوشت گاو ، ماهی و پرندگان (آهن نوع Hem) بیشتر جذب می شود در حالی که جذب آهن پروتئین های گیاهی مانند سبزی ها و میوه (آهن غیر Hem) کم تر می باشد .باید توجه داشت که ویتامین C جذب آهن سبزی ها و میوه ها ( آهن غیر Hem) را بیشتر می کند مصرف چای همرا یا بلافاصله بعد از غذا نیز می تواند جذب آهن را تا 50% کاهش دهد .