شعار سال 2018 سازمان جهانی بهداشت در جهت اولويت بندي برنامه هاي حوزه سلامت كشور ها عبارتست از:
Health for All
"Universal Health Coverage: Everyone, Everywhere”
"سلامت برای همه: پوشش همگانی سلامت برای همه، در هر مکان"
هر ساله مراسم روز جهانی سلامت در روز 7 اپريل میلادی برگزار می گردد؛
شعار سال 2018 سازمان جهانی بهداشت در جهت اولويت بندي برنامه هاي حوزه سلامت كشور ها عبارتست از:
Health for All
"Universal Health Coverage: Everyone, Everywhere”
"سلامت برای همه: پوشش همگانی سلامت برای همه، در هر مکان"
پوشش همگانی سلامت (Universal health coverage) به معني اطمینان از اینکه همگي افراد بتوانند خدمات بهداشتی-درماني کافی در هر مکان و در هر زمانی که به آن نیاز دارند داشته باشند.
به عبارتي دریافت این گونه خدمات بایستي بدون رنج سختی های مالی گزاف هم باشد. در واقع، هیچ کس نباید بین دارابودن از سلامت مناسب و نیازهای دیگر زندگی یکی را انتخاب کند.
لازم به توضيح است كه
پوشش همگانی سلامت، فقط شامل درمان های پزشکی برای افراد نیست بلکه شامل كليه خدمات بهداشتي-درماني جامعه، علل الخصوص کمپین های سلامت عمومی مانند افزودن فلورايد به آب و بهداشت محيط نيز می باشد كه در نهايت موجب كاهش شيوع، بروز و بار مالي-رواني ناشي از بيماري ها مي گردند.
همان طور كه مي دانيد، راهكار دست یابی کشورها به پوشش همگانی سلامت متفاوت بوده اما انتظار است تا هر کشور می تواند کاری را برای پیشبرد پوشش همگانی سلامت انجام دهد.
البته مي دانيم كه هزينه هاي مرتبط با مرقبت ها و خدمات بهداشتي-درماني در اقصي نقاط دنيا، مشمول مبالغ نسبتا بالايي براي اقشار مختلف جامعه به عنوان يك دغدغه جهاني محسوب شده و همواره يكي از سنگ بناهاي اصلي رضايت عمومي ملل محسوب مي گردد.
اصولا سازمان جهانی بهداشت بر اين اساس بنا شده است که همگي افراد بتوانند به حق خود به بالاترین سطح ممکن از سلامت دست یابند.
از قضا اين شعار با رويكرد رياست محترم جمهوري هم در راستاي ارتقاي حقوق شهروندي در حوزه سلامت هم راستا مي باشد.
زماني كه رفتار حرفه اي هر درمانگر. منش بالا و به طور كلي هنر درمانش، سبب الويت انتخاب از سوي مراجعين بخش دولتي و البته خصوصي قرار بگيرد، فرهنگ موجود در فضاي خدمات بهداشتي-درماني كشورمان نيز ارتقاي كيفي مناسب تري خواهد يافت.
هم چنين از آنجايي كه در طي ساليان اخير، مفهوم توسعه پايدار (Sustainable Development) مورد توجه و اقبال خاصي در سطح ملي و بين المللي قرار گرفته است، به نظر مي رسد يكي از اهداف مهمي كه در طول امسال مي تواند مورد توجه خاص سياست گذاران و مجريان متولي ارتقاي سلامت در كشور قرار بگيرد، توجه دو چندان به اجرايي كردن شعار هميشگي "
پيگيري بهتر از درمان" است كه با تدوين استراتژي هاي مناسب و حمايت هاي لازم در راستاي راه اندازي و توسعه كلينيك هاي مختص پايش سلامت و ارزيايي خطر بيماري ها در بيمارستان و مراكز درماني ويژه عموم جامعه مي باشد.
دكتر نصير دهقان
مديكال منتور
مدير گروه مديريت سلامت و MBA دانشگاه علم و فرهنگ