مدل کالگری کمبریج الگویی است که توسط دکتر سوزان کرتز و دکتر جاناتان سیلورمن به صورت مشترک بیان گردید. این الگو باعث ساختاردهی به گفتوگوهای ما با بیمار خواهد شد که در جریان مصاحبه کمک شایانی به مدیریت گفت وگو خواهد نمود
مدل کالگری کمبریج الگویی است که توسط دکتر سوزان کرتز و دکتر جاناتان سیلورمن به صورت مشترک بیان گردید. این الگو باعث ساختاردهی به گفتوگوهای ما با بیمار خواهد شد که در جریان مصاحبه کمک شایانی به مدیریت گفت وگو خواهد نمود
ساختارمند بودن گفتوگو چه کاربردی دارد؟
نه تنها در مصاحبههای پزشکی بلکه در تمامی گفتوگوهایی در طول روز داریم باید یک ساختاری را رعایت نماییم تا اثر بخشی صحبتهای ما افزایش پیدا نماید. مطمئنا اگر مطالب ارزشمندی را در اختیار مخاطب خود قرار دهیم ولی ساختار و الگوی مناسبی را برای آن در نظر نگرفته باشیم،موفق به انجام یک گفتوگوی موثر نخواهیم بود. این موضوع در خصوص مصاحبههای ما با بیماران نیز صادق است. در واقع در جریان مصاحبه باید در نظر داشته باشیم که در هر لحظه از گفتوگو در چه مرحلهای قرار داریم. مدل کالگری کمبریج نیز دقیقا به همین موضوع اشاره میکند و برای مصاحبههای ما با بیمار یک ساختار و الگوی مناسب را طراحی میکند.
اجزای مدل کالگری کمبریج چیست؟
همانطور که در شکل نیز مشاهده مینمایید این مدل شامل پنج قسمت اصلی میشود که دو مورد دیگر نیز باید در تمام طول مصاحبه رعایت شود.
قسمت اول
شروع مصاحبه
۱)آمادهسازی
۲)برقراری ارتباط اولیه
۳)شناسای علت و یا مراجعه بیماران
قسمت دوم
۱)گردآوری اطلاعات
۲)شناسایی دیدگاه بیومدیکال و همچنین دیدگاه بیمار
قسمت سوم
معاینه فیزیکی که شامل قسمتهای مختلف از ارزیابی بیماران است
قسمت چهارم
توضیح و برنامهریزی
۱)ارائه اطلاعات صحیح هم از نظر نوع و هم از نظر مقدار
۲)کمک به درک و به خاطر سپاری دقیق این اطلاعات
۳)رسیدن به یک دیدگاه مشترک با بیمار
۴)برنامهریزی و یک تصمیم گیری مشترک
قسمت پنجم
پایان جلسه
۱)اطمینان از زمان مناسب پایان جلسه
۲)برنامهریزی برای آینده
مدل کالگری کمبریج چه کاربردی دارد؟
برای اینکه قادر باشیم یک ارتباط تاثیرگذار با بیمار برقرار سازیم نیازمند آن است که حدود هفتاد مهارت را در جریان گفتوگو به کار بریم. البته تمامی آنها در تمامی مصاحبهها لازم به اجرا نیست ولی در هر حال تعداد مهارتهای کلامی و غیرکلامی که باید به آن توجه داشته باشیم بسیار زیاد میباشد. و با توجه به تعداد زیاد این نکات،برای گفتوگو و مصاحبه با بیمار نیاز است که یک دسته بندی مناسب ایجاد نماییم. در واقع اگر این ساختار برای ما به یک عادت تبدیل شود تمامی این مهارتها را میتوانیم در بخشهای مختلف این الگو قرار دهیم و در این صورت دچار سردرگمی در جریان مصاحبه نخواهیم شد تنها به این دلیل که یک ساختار برای خود ایجاد کردهایم.
ستونهای کناری مدل کالگری کمبریج چه کاربردی دارد؟
در واقع ستون سمت چپ همان توجه به ساختار دهی به مصاحبه است و اینکه به جریان مصاحبه و این که در هر لحظه در کدام قسمت از مصاحبه قرار داریم توجه نماییم. و ستون سمت راست نیز در خصوص توانایی ایجاد یک رابطه موثر با بیمار است. که خود این رابطه نیز شامل قسمتهای مختلفی میشود
نکتهی دیگری که در خصوص ایجاد رابطه با بیمار مطرح میشود، مشارکت دادن وی در این مصاحبه و همچنین تصمیمگیری نهایی است.
آیا مدل کالگری کمبریج وقت زیادی از ما نمیگیرد؟
همان طور که توضیح دادیم با در دست داشتن یک ساختار و الگوی از پیش تعیین شده قادر خواهیم بود جریان گفتوگو را هدایت نماییم که قدم بزرگی در مصاحبه و همچنین بهینه بودن مصاحبه با بیمار خواهد گشت.
مدل کالگری کمبریج چگونه به یک عادت تبدیل خواهد گشت؟
در ابتدای کار زمانی که از این مدل استفاده نماییم به احتمال زیاد سرعت مصاحبه و شاید حتی کیفیت مصاحبه کاهش پیدا نماید ولی تنها در صورت تکرار و تمرین قادر خواهیم بود این الگو را به یک عادت تبدیل نماییم. البته به عادت در آوردن این الگو خیلی هم دشوار نیست به این دلیل که در طول روز مطمئنا با تعداد زیادی از بیماران در ارتباط هستیم.
باستاجر،اینترن ،رزیدنت و یا حتی پزشک متخصص هم که باشیم با توجه به اینکه قادر هستیم در طول روز با تعداد زیادی از بیماران مصاحبه نماییم، به عادت درآوردن این ساختار کاری عملی و انجام شدنی است. تنها مانع بزرگی که ممکن است به وجود آید(مخصوصا برای پزشکان متخصص و یا افرادی که تا اکنون با یک روش قدیمی مشغول به ویزیت بودهاند)شروع کار است.
همان طور که گفته شد یک مانع بزرگی در شروع کار وجود دارد که اگر بتوانیم آن را مدیریت نماییم قادر خواهیم بود به راحتی یک مصاحبه قدرت مند انجام دهیم.
زیرشاخههای مدل کالگری کمبریج کدام است؟
همانطور که گفته شد حدود هفتاد مهارت ارتباطی در این مدل جای میگیرد که تلاش مینماییم در مقالات آینده به آنها اشاره نماییم.