دکتر عباسقلی دانشور

دکتر عباسقلی دانشور 0



آدرس

  • خيابان وليعصر - خيابان زرتشت غربي بیمارستان خصوصی مهر




تحصیلات

  •     دكتري پزشكي در دانشگاه شيراز
  •     دوره جراحي عمومي و جراحي توراكس در تگزاس، آمريكا
  •     دوره تخصصي جراحي عمومي، مونترال، كانادا
  •     دوره جراحي قلب در هوستون، آمريكا
  •     دوره تخصصي قلب در نيويورك، آمريكا
  •     دوره تخصصي جراحي توراكس، ميسوري، آمريكا
  •     كسب بورد تخصصي جراحي آمريكا
  •     دوره تخصصي جراحي قلب در مونترال، كانادا

توضیحات

مسئوليت و مقام ها:

  •     موسس بخش جراحی قلب مدرن بیمارستان بزرگ دانشگاه تبریز
  •     عضو فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران
  •     مدیر گروه جراحی قلب
  •     رئیس بخش جراحی قلب شهید مدرس
  •     عضو هیات تحریریه چندین مجله از جمله جامعه جراحان و پژوهنده
  •     مشاور رئیس دانشگاه شهید بهشتی در امور جراحی قلب
  •     آموزش رزیدنت های فوق تخصصی
  •     عضو کالج متخصصین بیماریهای قفسه صدری امریکا
  •     عضو کالج متخصصین جراحی امریکا

سوابق علمی و اجرایی:

  •  انجام اولين عمل جراحي قلب باز و تعويض دريچه ميترال در ايران (1348)؛
  • انجام اولين عمل پيوند کامل قلب در خاورميانه، دانشگاه علوم پزشكي تبريز (1369)

 

زندگینامه:

1.

استاد پرفسور عباسقلی دانشور یکی از سرشناس ترین جراحان قلب کشورمان است.ایشان در سال 1304 در شهر شیراز متولد شد و پس از پایان دوران ابتدایی و متوسطه در دبیرستان شاهپور سابق اهواز وارد دانشکده شیراز شد، در سال 1337 با کسب درجه دکتری پزشکی عازم امریکا شدند و پس از دو سال گذراندن دوره انترنی در نیویورک، موفقیت در امتحان ECFMG و اتمام دوره جراحی عمومی و جراحی تور اکس دوره جراحی قلب در MD Anderso- در شهر هوستون را شروع و پس از طی مقدمات جراحی قلب، وارد مرکز جراحی قلب نیویورک روزلین – نیویورک» شد.

 

او پس از یک سال به مرکز جراحی سینه میسوری رفته جراحی استخوان‌های قفسه صدری و استرنوم را فراگرفت و سپس سه سال دیگر در موسسه قلب‌شناسی مونترال کانادا درباره اصول پیوند قلب و بیماری‌های مادرزادی قلب تحقیق و کسب تجربه کرد و در سال 1349 (1970) به ایران برگشت…او ابتدا به‌عنوان معلم پیمانی در دانشگاه تبریز مشغول به کار شد.

 

در دانشگاه تبریز به‌صورت یک طرح مقدماتی در چهار اتاق گروه جراحی قلب باز را با 32 نفر پرستار و تکنسین شروع و با تصویب ریاست وقت دانشگاه، گروهی را به‌منظور کسب دانش و تجربه در ارتباط با مدیریت پرستاری، گندزدایی، ابزار‌آرائی و الکترونیک اتاق‌های عمل به امریکا اعزام کرد. همزمان در فضای دانشگاه تبریز، بنای مرکز جراحی قلب باز با ظرفیت پنجاه تخت با سه اتاق عمل قلب باز و آزمایشگاه الکترونیک و آزمایشگاه تحقیقاتی و کاردیاک کات» را شروع و در مدت دو سال به پایان رساند. در این مرکز در سال 1348 به‌عنوان اولین موسسه ویژه جراحی قلب در خاورمیانه با داشتن بخش مراقبت‌های ویژه (ICU) و بخش‌های مراقبت‌های قلبی (CCU)، آزمایشگاه‌های گازهای خونی و الکترونیک و کاتتریزاسیون قلبی اولین تعویض دریچه میترال انجام شد و در سال 1379 نیز اولین پیوند کامل قلب در این موسسه انجام گرفت. در حال حاضر این موسسه به نام اولین شهید محراب آیت ا… مدنی نام‌گذاری شده است.

دانشور از زمان مراجعت به وطن به‌پاس فعالیت‌های علمی خود بیش از بیست لوح سپاس از ‌جمله اولین لوح سپاس جامعه جراحان ایران را توسط وزیر علوم وقت در سال 1365 دریافت و پنج نشان علمی که آخرین آن به‌عنوان نشان پژوهش است، از آن خودساخته است او از بدو تشکیل دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی عضویت هیئت ممتحنه رشته جراحی عمومی، از سال 1357 عضویت هیئت ممتحنه جراحی قفسه صدری و همچنین ریاست هیئت ممتحنه جراحی قلب را عهده‌دار بوده‌اند. دانشور در اوائل سال 1373 به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی منتقل و به‌عنوان مدیر گروه جراحی قلب و رئیس بخش جراحی قلب شهید مدرس انتخاب شد. او همچنین عضو هیئت تحریریه چندین مجله ازجمله جامعه جراحان و پژوهنده بود. سه جلد کتاب هم تحت عنوان گزیده‌های جراحی عمومی و جراحی قلب نوشته است. دانشور در سال 1380 پس از تلاش‌های علمی دانشگاهی قابل‌توجه به‌افتخار بازنشستگی نائل شد ولی همکاری خود را با این دانشگاه به‌عنوان مشاور رئیس دانشگاه شهید بهشتی در امور جراحی قلب و آموزش دستیارهای فوق تخصصی که در 30 سال گذشته پیوسته مسئولیت آن را به عهده داشت ادامه داد. دانشور عضو کالج متخصصین بیماری‌های قفسه صدری امریکا و عضو کالج متخصصین جراحی امریکا است. در دی‌ماه 1369 به پیشنهاد وزیر وقت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عضویت پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران نائل و تاکنون همکاری خود را با این فرهنگستان ادامه داده است.

نوشتن از کسی که هم هست و هم نیست قطعا یکی از دردناک‌ترین کارهای ماست.

دانشور سهم بسیار عمده‌ای در جراحی قلب ایران دارد. اگر امروز روزانه ده‌ها جراحی‌های مختلف قلب به راحتی در بیمارستان‌های مختلفی انجام می‌گیرد مدیون و مرهون وجود این مرد است. نتوانستیم هم‌صحبت دکتر دانشور شویم و این حسرت برایمان ماند ولی سعی کردیم تا با گردآوری گوشه‌ای از تلاش‌هایش که ثبت شده است ادای دینی کنیم به بزرگمردی که صادقانه و عاشقانه برای مردم وطنش کارکرد و حالا در نهایت مظلومیت اسیر تخت و بیماری شده است. (سال 1395)

منبع: www.hidoctor.ir

2.

در یک خانه سازمانی چسبیده به بیمارستان زندگی می کند و از صبح زود تا پایان شب در بخش خویش به سختی به کار مشغول است. زندگی ساده ای داشته و با حقوق دانشگاهی و بدون هیچ درآمد دیگری زندگی را می گذراند. همیشه، خوب درس خواندن و تبدیل به پزشک خوبی شدن را به دانشجویانش درس می دهد، نه راه و روش پول در آوردن را.

پس از پایان دوران ابتدایی و متوسطه در دبیرستان شاهپور سابق اهواز وارد دانشکده پزشکی شیراز شد.

در سال ۱۳۳۷ با مدرک دکتری پزشکی عازم امریکا شد. پس از دو سال گذراندن دوره انترنی در نیویورک، موفقیت در امتحان ECFMG و اتمام دوره جراحی عمومی و جراحی توراکس، دوره جراحی قلب در MD Anderson در شهر هوستون را آغاز و پس از طی مقدمات جراحی قلب، وارد مرکز جراحی قلب نیویورک" روزلین – نیویورک" شد.

وی در موسسه قلب شناسی مونترال کانادا درباره اصول پیوند قلب و بیماریهای مادرزادی قلب به تحقیق و کسب تجربه پرداخت و در سال 1346 به ایران بازگشت .

پس از بازگشت به ایران،به عنوان معلم پیمانی در دانشگاه تبریز مشغول به کار شد.

در دانشگاه تبریز بصورت یک طرح مقدماتی در چهار اطاق، تیم جراحی قلب باز را با ۳۲ نفر پرستار و تکنسین شروع و با تصویب ریاست وقت دانشگاه، گروهی را به منظور کسب دانش و تجربه در ارتباط با مدیریت پرستاری، گندزدایی، ابزار آرایی و الکترونیک اتاق های عمل به امریکا اعزام کرد.

همزمان در فضای دانشگاه تبریز، بنای مرکز جراحی قلب باز با ظرفیت پنجاه تخت با سه اطاق عمل قلب باز و آزمایشگاه الکترونیک و آزمایشگاه تحقیقاتی و" کاردیاک کات" را شروع و در مدت 2 سال به پایان رسانید. وی در کنار آن با عشق و علاقه زیاد به تعلیم دانشجویان و دستیاران مشغول شد.

در این مرکز در سال 1346 به عنوان اولین موسسه ویژه جراحی قلب در خاورمیانه با داشتن بخش مراقبت های ویژه (ICU) و بخش های مراقبتهای قلبی (CCU) ، آزمایشگاه های گازهای خونی و الکترونیک و" کاردیاک کات" اولین تعویض دریچه میترال انجام شد و در سال ۱۳۶۹ نیز اولین پیوند کامل قلب در این موسسه انجام گرفت. این موسسه به نام اولین شهید محراب آیت ا… مدنی نامگذاری شده است.

 

دکتر دانشور در سال ۱۳۷۳ به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی منتقل و بعنوان مدیر گروه جراحی قلب و رئیس بخش جراحی قلب شهید مدرس انتخاب شد. وی همچنین عضو هیات تحریریه چندین مجله از جمله جامعه جراحان و پژوهنده است.

 

بخش جراحی قلب بیمارستان شهید مدرس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در اردیبهشت 92 به نام دکتر عباسقلی دانشور؛ پدر جراحی قلب ایران نامگذاری شد. این مراسم با حضور اساتید پیشکسوت و اعضای هیات علمی دانشگاه و دکتر ابوالقاسمی؛ رئیس دانشگاه در مرکز پزشکی شهید مدرس برگزار شد .

 

در سال ۱۳۸۰ پس از تلاشهای علمی – دانشگاهی قابل توجه به افتخار بازنشستگی نائل شد،اما با علاقه و پشتكار فراوان همکاری خود را با دانشگاه بعنوان مشاور رئیس دانشگاه شهید بهشتی در امور جراحی قلب و آموزش رزیدنت های فوق تخصصی ادامه می دهد.

 

دکتر دانشور عضو کالج متخصصین بیماری های قفسه صدری امریکا و عضو کالج متخصصین جراحی امریکا است. وی در دي ماه سال 1369 از طرف دكتر ايرج فاضل؛ رييس فرهنگستان علوم پزشكي ، براي عضويت در فرهنگستان علوم پزشكي به شوراي عالي انقلاب فرهنگي پيشنهاد شد و با تصويب شورا به همراه چهارده تن ديگر از بزرگان علوم پزشكي در تاريخ پنجشنبه 20 دي ماه 1369 به نخستين مجمع عمومي فرهنگستان دعوت شد و از آن زمان به عنوان عضو پيوسته با فرهنگستان علوم پزشكي به همكاري نزديك پرداخت.

 

در مراسم تجليل از استادان برگزيده فرهنگستان‌هاي جمهوري اسلامي ايران، دكتر ايرج فاضل رييس فرهنگستان علوم پزشكي به معرفي علمي و اخلاقي دكتر عباسقلي دانشور برگزيده اين فرهنگستان پرداخت.

 

استاد دانشور دچار عارضه قلبی و مغزی شده و پس از بیماری طولانی سلامت کامل خود را به دست نیاورده است. وی همسر خویش را نیز هنگام درمان بیماری قلب در امریکا از دست داد. اما استاد در سنین بالا و با تنی خسته هنوز مجبورند به طبابت بپردازند.

 

وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی در مهر سال 1392 با حضور در منزل دکتر عباسقلی دانشور، چهره ماندگار جراحی قلب و عروق از وی عیادت کرد. دکتر قاضی زاده هاشمی ضمن گفتگو و آرزوی سلامتی برای استاد دانشور، با اهدای لوحی از وی تقدیر کرد.

دکتر مجیدی ،مدیر گروه جراحی قلب دانشگاه و از شاگردان دکتر دانشور: بهره گیری از تجربیات استاد دانشور همیشه راهگشای ما بود و پاسخ پرسشهایی که در هیچ کتابی یافت نمی شد را از وی کسب می کردیم و همواره در گفتگوهایمان با وی معلومات ما از نظر علمی و یا سایر ابعاد نظیر اخلاقی، علوم اجتماعی افزایش می یافت.

دکتر فرخ سعیدی؛ استاد پیشکسوت دانشگاه ، همواره بین پزشکان در عرصه های مختلف علمی رقابت وجود دارد، من سالهاست که رقیب دکتر دانشور هستم، اما افتخار می کنم که همواره ایشان یک گام از من جلوتر بوده است. دکتر دانشور هرگز به دنبال مقام و کسب افتخار نرفت، بلکه یک تنه جراحی قلب باز را در ایران راه اندازی کرد. اولین پیوند قلب ایران را دکتر دانشور انجام داد که یک شاهکار بود و همواره وضعیت بیمارانی را که جراحی می کرد را پیگیری می کرد.

دکتر علیرضا زالی؛رئیس سازمان نظام پزشکی: خصلت های خاص حرفه ای، اخلاقی، اجتماعی و علمی پرفسور دانشور موجب شد که امروز وی به عنوان یک الگوی بارز و برجسته در تارک پزشکی کشور بدرخشد. وی اسوه ای تمام و کمال در پزشکی کشور است که با تحمل سختی ها و استقامت و صبر و تلاش مجدانه جراحی قلب باز را در ایران پایه گذاری کرد.

منبع: www.citytomb.com

درصورت تمایل به رزرو نوبت اطلاعات خود را برای ایشان ارسال کنید :
تاريخ پيشنهادي مورد نظرتان را مشخص نماييد (جهت هماهنگی تاریخ و ساعت دقیق با شما تماس گرفته خواهد شد)

پربازدیدترین پزشکان مشابه


نظرات


Captcha
تعداد کل نظرات ارسالی 0 نظر

gold Drama 0 silver Drama 0