یکی از مسائل مهم در مراکز درمانی تشابه اسمی بیماران است که می تواند مشکلات جبران ناپذیری از جمله مرگ بیمار را منجر گردد.
یکی از مسائل مهم در مراکز درمانی تشابه اسمی بیماران است که می تواند مشکلات جبران ناپذیری از جمله مرگ بیمار را منجر گردد. به یک مثال توجه نمایید. دو بیمار با نام خانوادگی مشابه در بخش بستری می گردند در ضمن هر دو بیمار قرار هست که جراحی شوند و اقدامات نسبتا مشابهی نیز برای هر دو بیمار انجام می شود. تا اینکه روز عمل یکی از بیماران فرا می رسد با توجه به اینکه احتمال دریافت خون توسط بیمار مذکور زیاد می باشد. به همین دلیل دوباره گروه خوبی بیمار چک می شود که جواب آزمایش A می آید ولی خود بیمار می گوید گروه خونی وی Oاست به همین خاطر دوباره آزمایش گرفته می شود ولی باز هم جواب آزمایش A میشود و بیمار به اتاق عمل می رود و زمانی که خون به وی تزریق میشود در همان لحظات ابتدایی بیمار دچار عوارض می گردد و به دنبال آن نیز فوت می کند. در این شرایط مقصر کیست؟
در این مثال نه پزشک جراح و نه مسئول آزمایشگاه مقصر نبودند بلکه مقصر فردی بود که نمونه خون را از بیمار تهیه کرده بود ولی به دلیل تشابه فامیلی این دو بیمار در هر دوبار نمونه را جابجا نام گذاری کرده بود و به آزمایشگاه فرستاده بود. خب این موارد واقعا اتفاقات تلخی هستند و در صورت اتفاق چنین رویدادهایی در کنار دردسرهایی که از لحاظ قانونی به دنبال دارد خود فرد نیز دچار عذاب وجدان خواهد شد به این دلیل که تنها کمی دقت می توانست جان یک فرد را نجات دهد.
در صورتی تشابه اسمی بیمار چه اقداماتی باید انجام دهیم؟
در گام اول بهترین اقدام جلوگیری از خواباندن بیماران در یک اتاق است و در درجه بعدی نیز تخت و پرونده بیماران را علامت گذاری نماییم. به عنوان مثال احمدی ۱ و احمدی ۲
واقعا با همین اقدامات ساده می توان جان بیماران را نجات داد پس سعی کنیم در صورتی که بیماران با نام خانوادگی یکسان به بخش مراجعه میکنند حساس تر باشیم و بیشتر توجه نماییم.