همدلی با بیمار یعنی دنیا از دید شخص مقابل و از دید بیمار بررسی شود و تمامی دغدغههای وی در نظر گرفته شود. همدلی یک رابطهی پایدار و موثر را ایجاد خواهد نمود به این خاطر که مخاطب ما احساس میکند با تمام وجود وی را درک کردهایم و به همین خاطر است که میتوانیم مشکلات وی را از نگاه او بررسی کنیم.
همدلی با بیمار یعنی دنیا از دید شخص مقابل و از دید بیمار بررسی شود و تمامی دغدغههای وی در نظر گرفته شود. همدلی یک رابطهی پایدار و موثر را ایجاد خواهد نمود به این خاطر که مخاطب ما احساس میکند با تمام وجود وی را درک کردهایم و به همین خاطر است که میتوانیم مشکلات وی را از نگاه او بررسی کنیم. در پاسخ به سوال همدلی با بیمار چیست شاید بهترین پاسخ این باشد که:
همدلی یعنی توانایی درک شرایط طرف مقابل
منظور از شخص مقابل هر کسی میتواند باشد بیمار،همکاران،افراد خانواده و … میتوانند افرای باشند که با آنها رابطهی مبنی بر همدلی را صورت میدهیم. همدلی با بیمار از اهمیت ویژهای برخوردار است به این خاطر که بیماران به دلیل بیماری جسمی و یا روحی که به آن دچار شدهاند با دغدغهها و مسائل زیادی روبرو هستند بنابراین درک نمودن آنها امری کاملا حیاتی و ضروری است. بیماران نیاز به توجه دارند که رابطه مبنی بر همدلی این نیاز را بر طرف میسازد
لازمه همدلی با بیمار چیست؟
برای همدلی نیاز است که شرایط مشابه با بیمار را تجربه کرده باشیم که در اکثر مواقع این اتفاق رخ نداده است. در این شرایط بهترین کاری که میتوان انجام داد گوش دادن موثر و توجه نمودن به صورت دقیق است. در واقع سعی کنیم به درد و دلها و دغدغههای بیمار به صورت کامل گوش دهیم و تنها به این صورت قادر خواهیم بود تا همدلی کاربردی را با وی صورت دهیم. البته ذکر این نکته نیز ضروری است همدلی کردن کار سادهای نخواهد بود بلکه در ابتدا بسیار دشوار و سخت به نظر میرسد ولی به مرور زمان با توانمند شدن در حیطه گوش کردن فعال قادر خواهیم بود همدلی موثری را ایجاد نماییم. در ضمن نتیجه همدلی در روند درمانی نیز بسیار حیرتانگیز است به نحوی که در پیشآگهی و نتایج درمان تا حد زیادی تاثیر گذار خواهد بود.