راهنمای بیمار جهت تهیه نمونه خلط

آخرین بروز رسانی :      تعداد بازدید 1401      نظرات کاربران (1)
معرفی به دوستان اشتراک گذاری

خلط نوعی مایع موکوسی(بلغم) است که به دنبال سرفه از ریه خارج می گردد. خلط را نباید با بزاق و یا مایع موکوسی پشت حلق اشتباه بگیریم. موکوس غشایی راه تنفسی و خلط موجب محافظت راه هوایی در برابر عفونت ها می شوند. زمانی که سرفه می کنید؛ خلط به همراه بزاق دهان، ترشحات سینوس و بینی، سلول های مرده و باکتری های طبیعی موجود در دهان خارج می گردد. بر روی این مایع به منظور تشخیص عفونت های مجاری تنفسی تحتانی آزمایش انجام می گردد. بنابراین چنانچه به جای آن نمونه ترشحات حلقی و دهانی(آب دهن) جمع آوری گردد، نتیجه مطلوب از این آزمایش حاصل نمی گردد.

خلط نوعی مایع موکوسی(بلغم) است که به دنبال سرفه از ریه خارج می گردد. خلط را نباید با بزاق و یا مایع موکوسی پشت حلق اشتباه بگیریم. موکوس غشایی راه تنفسی و خلط موجب محافظت راه هوایی در برابر عفونت ها می شوند. زمانی که سرفه می کنید؛ خلط به همراه بزاق دهان، ترشحات سینوس و بینی، سلول های مرده و باکتری های طبیعی موجود در دهان خارج می گردد. بر روی این مایع به منظور تشخیص عفونت های مجاری تنفسی تحتانی آزمایش انجام می گردد. بنابراین چنانچه به جای آن نمونه ترشحات حلقی و دهانی(آب دهن) جمع آوری گردد، نتیجه مطلوب از این آزمایش حاصل نمی گردد.

دستور العمل جمع آوری نمونه خلط:

برای دریافت بهترین نتیجه؛ بایستی نمونه خلط را اول صبح و قبل از صبحانه تهیه کرد.

  1. ابتدا دهان خود را با آب نمک رقیق شده قرقره کنید و دور بریزید تا آلودگی نمونه خلط کم شود. (نباید دهان خود را با دهان شویه قرقره کرده و یا مسواک بزنید) همچنین اگر دندان مصنوعی دارید؛ ابتدا بایستی آن را خارج کنید. توجه داشته باشید که نباید قبل از نمونه گیری خلط هیچ غذا یا نوشیدنی میل فرمائید و از استعمال سیگار هم خودداری کنید. بهتر است که نمونه گیری خلط را قبل از استفاده هر نوع آنتی بیوتیکی انجام دهید.
  2. بر روی یک صندلی و یا لبه تخت بنشینید.
  3. با یک نفس عمیق ریه ها را پر نموده و سپس با یک بازدم آن را خالی نمایید. همراه این عمل چند  سرفه نسبتاً شدید نمایید و خلط را از عمق ریه خارج کنید. خلط را مستقیما وارد ظرف مخصوص استریل شده که از ازمایشگاه گرفته اید؛ منتقل کنید. (توجه داشته باشید که برای تهیه نمونه خلط شما بایستی محکم و به شدت سرفه کنید و به خاطر همین آب دهن کافی نیست و ارزش ندارد)
  4. با دقت درپوش ظرف را به طور کامل و محکم ببندید تا از لبه های درپوش نشت نکند. (جهت جلوگیری از انتشار عفونت از آلوده شدن سطوح خارجی ظرف خودداری نمایید.)
  5. نمونه را سعی نمایید هر چه زودتر به آزمایشگاه تحویل دهید. اگر فکر می کنید مدت زمان رساندن نمونه خلط بیشتر از ۳۰ دقیقه می باشد؛ نمونه را در یخچال نگهداری کنید (حداکثر تا ۲۴ ساعت) و سپس به آزمایشگاه برسانید.(نمونه را نباید در فریزر قرار دهید)

نکته: قبل از جمع آوری نمونه خلط به یک محلی که دور از دیگران بوده و محیطی باز  (بیرون خانه) و یا نزدیک پنجره می باشد؛ بروید. این اقدام شما دیگران را از میکروب های احتمالی ذرات پخش شده در فضا؛ محافظت می کند. تا زمانی که اقدام به نمونه گیری نکرده اید؛ درپوش ظرف نمونه گیری را باز ننمائید.(چون استریل می باشد)

نمونه خلط - بلغم - ترشحات سینوس - خلط



آخرین مقالات بازدید شده



اگر سؤال يا نكته يا نظري در اين زمينه داريد، مشتاقانه منتظر خواندنش هستيم.

Captcha
تعداد کل نظرات ارسالی 1 نظر
کاربر عادی
سطح :
5
22
8766
متین
0Dislikeپسندیدم
ارسال پاسخ

یکی از آزمایشات سختیه که پدرم انجام دادن . مرسی خوب بود مطالب

gold Drama 0 silver Drama 0