عوارض جانبی ناشي از آن ها در اثر فعالشدن سیستم ایمنی بدن و تلاش آن برای مقابله با یک عامل خارجی مي باشد.
موضوع از جايي شروع شد كه در اثر ابتلای یکی از داوطلبان آزمایش واکسن آسترازنکا به التهاب ستون فقرات، آزمایشات بالینی این واکسن متوقف شده بود كه البته این موضوع به طور کامل توسط متخصصان مورد بررسی قرار گرفت و آزمایشات از سر گرفته شد، اما درباره این عارضه جانبی اطلاعات ديگري به بيرون درز پيدا نكرده بود.
با توجه به اولويت سلامت مردم در اين امر بيان اين نكته حائز توجه است كه در خصوص واكسن هاي مرتبط با بيماري VOVID-19 اين است كه عوارض جانبی ناشي از آن ها در اثر فعالشدن سیستم ایمنی بدن و تلاش آن برای مقابله با یک عامل خارجی مي باشد و نه به علت ورود و يا تلقيح ويروس به بدن داوطلبين.
اين موارد بررسي شدند و نهايتا درمانگران ارشد آكسفورد بيان كردند كه اين واکسن موثر است، در گروهی که واکسن دریافت کردند هیچ مورد بیماری شدید یا بستری در بیمارستان دیده نشد، واکسن ضرری براي داوطلبين نداشته و توانسته اند آن را به خوبي تحمل کردند.
از طرفي پزشكان متخصص عفونی دانشگاه کالیفرنیا- برکلی، معتقدند که عوارض جانبی واکسنها معمولا ظرف ۶ هفته پس از واکسیناسیون بروز میکنند؛ بنابر این اگر در طول ۶ هفته پس از دریافت واکسن تغییرات قابل توجهی در وضعیت سلامت دریافتکننده آن رخ ندهد، تقریبا میتوان مطمئن بود که قرار نیست واکسن عوارضی برای شخص داشته باشد.
هم چنين در زمينه واکسن مدرنا بیشترین عوارض جانبی پس از تزریق واحد دوم از واکسن گزارش شده و شامل گیجی (در ۹.۷ درصد از داوطلبان)، درد عضلات (در ۸.۹ رصد از داوطلبان)، درد مفاصل (در ۵.۲ درصد از داوطلبان)، سردرد (در ۴.۱درصد از داوطلبان) و سرخی محل تزریق (در ۲ درصد از داوطلبان) بوده است. کمتر از ۲ درصد از داوطلبان نیز دچار تب شدید شده بودند.