مطب‌های دندانپزشکی علاوه بر درمان، به آموزش بیماران نیز توجه کنند

آخرین بروز رسانی :      تعداد بازدید 2653      نظرات کاربران (6)
معرفی به دوستان اشتراک گذاری

رییس انجمن دندانپزشکان عمومی ایران با تاکید بر نقش آموزش بهداشت دهان و دندان در پیشگیری از پوسیدگی‌ها و مشکلات دندانی گفت: لازم است دندانپزشکان در مطب‌های خود به موضوع آموزش بیماران توجه کنند و زمانی در حد سه دقیقه را به این امر اختصاص دهند.

رییس انجمن دندانپزشکان عمومی:

مطب‌های دندانپزشکی علاوه بر درمان، به آموزش بیماران نیز توجه کنند

رییس انجمن دندانپزشکان عمومی ایران با تاکید بر نقش آموزش بهداشت دهان و دندان در پیشگیری از پوسیدگی‌ها و مشکلات دندانی گفت: لازم است دندانپزشکان در مطب‌های خود به موضوع آموزش بیماران توجه کنند و زمانی در حد سه دقیقه را به این امر اختصاص دهند.

به گزارش خبرنگار ایران پزشک، باقر شهنی زاده در آستانه برگزاری سمپوزیوم جایگاه سلامت دهان در نظام سلامت کشور اظهار کرد: پیشگیری از بروز بیماری‌ها از وظایف دستگاه‌های دولتی است، اما در اساسنامه انجمن‌های پزشکی نیز بر این موضوع به عنوان وظایف انجمن‌ها تاکید شده است.

وی افزود: مطب‌های دندانپزشکی در کنار انجام وظایف خود در درمان بیماری‌های دهان و دندان باید به آموزش بیماران نیز توجه کنند و با ارائه آموزش‌های لازم مانع از تکرار پوسیدگی‌ها و مشکلات دهان و دندانی شوند.

شهنی زاده ادامه داد: امروز بحث سلامت دهان و دندان به عنوان یک وظیفه همگانی مطرح است و باید همه دستگاه‌های مربوطه در کنار رعایت اصول بهداشتی از سوی خود مردم، در راستای ارتقای سطح سلامت دهان و دندان در کشور تلاش کنند و میزان شاخص پوسیدگی را کاهش دهند.

وی بیان کرد: در بیشتر کشورهای جهان شاخص پوسیدگی‌های دندانی به صفر رسیده و این در حالی است که در کشور ما هنوز این میزان بالا است. با توجه به تاثیر و نقش بسیار زیاد بیماری‌های دهان و دندان در بروز سایر بیماری‌ها، باید به این مساله توجه بیشتری شود.

مطب دندانپزشکی- درمان- آموزش بیماران- پیشگیری- بهداشت دهان و دندان

وظیفه پیشگیری فقط بر عهده دولت و وزارت بهداشت نیست

در ادامه این نشست خبری که با حضور خبرنگاران برگزار شد، سید جلال پورهاشمی اظهار کرد: وزارت بهداشت کارهای اجرایی در زمینه پیشگیری را انجام می‌دهد؛ البته نمی‌توان وظیفه پیشگیری را تنها بر عهده دولت و وزارت بهداشت گذاشت. گرچه در دوره جدید وزیر بهداشت نگاه ویژه‌ای به حوزه سلامت کشور دارد و امیدواریم آثار این توجه را ببینیم.

وی با تاکید بر نقش آموزش و پیشگیری در این حوزه افزود: سلامت دهان و دندان سال‌ها است که در کشور مورد بحث است، اما در زمینه پیشگیری به نتیجه نمی‌رسد.

پورهاشمی به نقش دانشکده‌ها و انجمن‌های دندانپزشکی در راستای پیشگیری از بروز بیماری‌های دهان و دندانی در کشور در کنار نهادهای مسئول و سیاست‌گذار اشاره کرد و گفت: در اساسنامه دانشکده‌های دندانپزشکی از حفظ سلامت دهان و دندان مردم نام برده شده و در اساسنامه انجمن دندانپزشکی یکی از وظایف انجمن، حفظ سلامت دهان و دندان است و در سوگندنامه دندانپزشکان نیز این مساله آورده شده و دندانپزشکان سوگند یاد می‌کنند که در راستای حفظ سلامت دهان و دندان جامعه کوشا باشند.

وی افزود: در واقع حفظ سلامت دهان و دندان اولین در مسیر پیشگیری است و وظیفه اصلی وزارت بهداشت حفظ سلامت مردم از جمله سلامت دهان و دندان جامعه است.

پورهاشمی ادامه داد: انجمن دندانپزشکان تصمیم گرفته که بحث سلامت دهان و دندان را به عنوان نهضت پیشگیری در راستای حفظ سلامت دهان و دندان جامعه مطرح کند و امیدواریم این حرکت نوینی در کل کشوری باشد و از همه دست اندرکاران حوزه سلامت دعوت می‌کنیم که تلاش‌های‌شان را معطوف به این مساله کنند.

وی در خصوص وضعیت سلامت دهان و دندان در کشور گفت: مطالعات نشان می‌دهند که افرادی در کشور هستند که حتی یک بار هم در زندگی خود مسواک نزده‌اند؛ این مساله نشان دهنده اهمیت موضوع آموزش در این زمینه دارد.

پورهاشمی بیان کرد: باید پیشگیری را از کارهای ساده آغاز کنیم و آموزش ساده‌ترین و کم هزینه‌ترین اقدام در این زمینه است؛ بودجه وزارت بهداشت آن‌قدر نیست که به همه مردم خدمات سلامت را به طور یکسان ارائه دهد. بنابراین باید این بودجه بیشتر برای افراد در معرض خطر هزینه شود. پیشنهاد می‌کنیم که ارزیابی خطر شود و گروه‌هایی که در معرض خطر بیماری‌های دهان و دندان هستند شناخته شوند و خدمات ویژه حوزه سلامت را روی این گروه‌ها متمرکز کنیم.

توجه مسئولین به تعرفه‌های دندانپزشکی

همچنین در ادامه این نشست خبری، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: مسئولان باید با دقت و تیزبینی بیشتری به تعرفه‌های خدمات دندانپزشکی توجه کنند.

عبدالحمید ظفرمند افزود: بیمه سلامت دهان شامل دو بسته است که به دو بخش کوتاه مدت و بلند مدت تقسیم شده است.

وی ادامه داد: ۳ هزار قلم و تجهیزات در دندانپزشکی پرمصرف هستند؛ بنابراین اگر قرار باشد کسانی که واردکننده مواد و قطعات هستند، تعرفه گمرکی بیشتری در این حوزه بپردازنند در عمل اهداف ما در سلامت دهان و دندان زمین می‌خورد.

ظفرمند بیان کرد: واردکننده بین وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت بهداشت سرگردان است و این حوزه بسیار در به روز بودن خدمات دندانپزشکی حائز اهمیت است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: در کمیسیون غذا و دارو یک نفر را نداریم که کارشناس دهان و دندان باشد؛ در حالی‌که اولین ارتباط غذا با دهان است.

وی افزود: در خصوص تعرفه‌های دندانپزشکی باید به گونه‌ای اقدام شود که کمترین آسیب به مردم در دریافت خدمات درمانی وارد شود.

افزایش پوسیدگی دندان در کودکان زیر ۶سال

در ادامه این نشست خبری، مدیر گروه سلامت دهان و دندان واحد دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی نیز گفت: تحقیقات وزارت بهداشت حاکی از افزایش پوسیدگی دندان در کودکان زیر ۶ سال در کشور است.

نیره امینی افزود: آموزش در کنار مراقبت می‌تواند سلامت دندانی افراد را تا پایان عمر تامین کند.

وی اظهار کرد: دانش آموخته‌های ما صرفا درمان محور نیستند و ارائه خدمات بهداشتی در حفظ سلامت دهان و دندان، وظیفه هر دندانپزشکی است.

امینی با بیان این‌که آموزش‌ها در حوزه سلامت دهان و دندان باید مطابق با شرایط بومی و اقتصادی در مناطق مختلف ایران باشد، تاکید کرد: متاسفانه آمار‌ها از افزایش پوسیدگی دندان در کودکان زیر ۶ سال خبر می‌دهد که نیازمند ورود رسانه‌ها و فعالان این حوزه برای بالا بردن دانش جامعه برای کنترل این بیماری‌ها و پیشگیری از آن است.

در ادامه مهدى نصیبى، متخصص سلامت دهان و دندان گفت: بحث سلامت در حال حاضر، مقوله‌اى مدیریتى است. جامعه‌اى که سطح سلامت بالاترى دارد، سرمایه‌اى دارد که جوامع دیگر ندارند و جامعه سالم، ثروتمندتر خواهد بود.

وی با اشاره به این‌که در نظام سلامت دهان و دندان، چالش‌هاى زیادى داریم که هزینه‌هاى آن توسط آحاد جامعه پرداخت مى‌شود، افزود: همه افراد نمى‌توانند صداى خود را به گوش مسئولین برسانند.

این متخصص سلامت دهان و دندان از ارائه اولین آمار سلامت دهان و دندان در سال ١٣٣٨ خبر داد و اظهار کرد: سطح سلامت کودکان ١٢ ساله در آن سال حدود ٢ بود. سطح سلامت دهان این سن به معناى میزان سلامت در سنین کمتر است. به تازگى آخرین آمار DMF هم چیزى حدود ١.٨ یا ١.٩ را نشان مى‌دهد.

گفتنی‌ست سمپوزیوم جایگاه سلامت دهان در نظام سلامت همزمان با دوازدهمین کنگره علمی سالیانه انجمن دندانپزشکان عمومی در روزهای ۱۹ تا ۲۲ دی ماه در برج میلاد تهران برگزار می‌شود.

منبع: پایگاه خبری ایران پزشکان                                                                           http://iranpezeshknews.ir



آخرین مقالات بازدید شده



اگر سؤال يا نكته يا نظري در اين زمينه داريد، مشتاقانه منتظر خواندنش هستيم.

Captcha
تعداد کل نظرات ارسالی 6 نظر
کاربر عادی
سطح :
5
22
8766
فاطمه اسدی
0Dislikeپسندیدم
ارسال پاسخ

سلام مباحث جالبی مطرح شد ممنونم

کاربر عادی
سطح :
5
22
8766
صمد بیگی
1Dislikeپسندیدم
ارسال پاسخ

علاوه بر رسانه مدارس هم تو قضیه پیشگیری نقش موثری دارن

کاربر عادی
سطح :
5
22
8766
تارا امامی
0Dislikeپسندیدم
ارسال پاسخ

مهمترین مسئله تو دندون پزشکی بحث بیمه است بیمه ها واقعا پوشش نمیدن هرچی میشه میگن زیباییه

کاربر عادی
سطح :
5
22
8766
فهیمه جلیل القدر
2Dislikeپسندیدم
ارسال پاسخ

از همون بچگی باید آموزشا رو ببرن بالا

کاربر عادی
سطح :
5
22
8766
رامین آب پرور
0Dislikeپسندیدم
ارسال پاسخ

یه چیزی که تو دندون پزشکی هست اینکه قیمتا خیلی زیادن بیمه هم هیچ... حتی یه کشیدن ساده هم کلی هزینه میبره

کاربر عادی
سطح :
5
22
8766
صبا مرعشي
1Dislikeپسندیدم
ارسال پاسخ

من خودم ارتودنسی داشتم پلاک متحرک میزاشتم واقعا درست و حسابی آموزش ندادن بهم چطور بازش کن که فضای فکم زیاد بشه

gold Drama 0 silver Drama 0