اگزمای پوستی چیست؟ اگزما نوعی عارضه پوستی محسوب می شود که می تواند در مدت زمانی کوتاه پیشرفت کند و سلامت پوست بدن انسان را به خطر بیندازد. واژه اگزما از زبان یونان باستان گرفته شده و به معنی «کورك و جوش هاي پوستی« است. طبق آمار هاي که هم به دست آمده، یک نفر از هر 5 کودك و همچنین یک نفر از هر 10 بزرگسال به این عارضه مبتلا می شوند.
اگزمای پوستی
اگزمای پوستی چیست؟
اگزما نوعی عارضه پوستی محسوب می شود که می تواند در مدت زمانی کوتاه پیشرفت کند و سلامت پوست بدن انسان را به خطر بیندازد. واژه اگزما از زبان یونان باستان گرفته شده و به معنی «کورک و جوش های پوستی« است. طبق آمار های که هم به دست آمده، یک نفر از هر ۵ کودک و همچنین یک نفر از هر ۱۰ بزرگسال به این عارضه مبتلا می شوند .
نحوه شیوع بیماری
به هنگام شیوع اگزما، پوست حالت خارش، خشکی و تورم به خود می گیرد و در بیشتر مواقع قرمز رنگ و دردناک می شود. در برخی مواقع ممکن است این تورم های پوستی بسیار دردناک و شدید شود و خونریزی از پوست بیمار را به همراه داشته باشد. اگزما می تواند در هر قسمتی از بدن شیوع پیدا کند، اما به هر حال منطقه هایی که بیشتر احتمال بروز این بیماری برای آنها وجود دارد شامل آرنج، مچ دست و پشت زانوها می شود. ممکن است این عارضه بر روی صورت بچه ها یا به عبارت دیگر بر روی گونه های آنها نمایان شود . ( اگزمای پوستی )
انواع مختلف اگزما
به طور کلی دو نوع مختلف اگزما تاکنون شناسایی شده است که نوع اتصالی و نوع ATOPIC نام گرفته اند .معمولی ترین نوع اگزما که احتمال شیوع آن هم بیشتر است ATOPIC نام دارد. ( اگزمای پوستی )
این نوع عارضه پوستی بیشتر در دوران کودکی و به خصوص زمانی که کودکان در سنین رشد قرار دارند بروز می کند، اما در عین حال ممکن است پس از گذشت چند سال و رسیدن به سنین بزرگسالی
باز هم فرد شاهد این بیماری باشد. ممکن است این عارضه در بین اعضای یک خانواده نیز شیوع یابد و آنها را نیز مبتلا کند . ( اگزمای پوستی )
نوع دیگری از اگزما که می توان آن را در تمامی سنین شاهد بود بیشتر سراغ بزرگسالان می رود. این بیماری می تواند پس از تماس و اتصال فرد با اشیایی که به آنها حساسیت دارد، بروز کند .موادی نظیر نیکل، پاک کننده های غیر صابونی، صابون ها، خوشبو کننده ها و … می توانند باعث بروز اگزما شوند. اگرچه اگزما در حالت های دیگری هم شیوع پیدا می کند، اما در عین حال این دو مورد از همه مهمتر بوده و می توان حالت های دیگر را نیز در این دو بخش جای داد.
اگزمای پوستی چیست؟
موارد زیر میتوانند علائم اگزما را بدتر کنند:
-آلرژی به گرده افشانی گلها، قارچ انگلی گیاهان، غبار و یا حیوانات
-سرماخوردگی و یا آنفلوانزا ( اگزمای پوستی )
-تماس با مواد زبر و خشن
-خشکی پوست ( اگزمای پوستی )
-تاثیر محرکهای محیط زیست
-احساس خیلی سرد بودن و یا خیلی گرم بودن ( اگزمای پوستی )
-رنگها و یا مواد معطر اضافه شده به کرمها و یا صابونها
علائم اگزما
پوست دچار تغییراتی از قبیل این موارد می شود: ایجاد تاولها با ترشح و دلمه ترشح گوش و یا خونریزی خارش مناطقی در پوست اگزما بر روی رنگدانه های پوست نیز اثر دارد و تغییر رنگ پوست را موجب میشود. )روشن شدن و یا تیره شدن غیر معمول پوست) قرمزی پوست و یا التهاب پوست اطراف تاولها ضخیم شدن و یا چرمی شدن پوست که میتواند موجب خارش و سوزش پوست گردد، یکی از علائم بارز اگزما است؛
پیشگیری
پیشگیری از اگزما در افراد بسیار دشوار است، اما در عین حال روش های گوناگونی وجود دارد که افراد با استفاده از آن می توانند خود را در مقابل این عارضه ایمن کنند و به هنگام ابتلا، ظرف مدت زمانی کوتاه درمان شوند. ( اگزمای پوستی )
درمان های اگزما
بهترین درمان هایی که برای بیماری اگزما وجود دارد شامل کرم های نرم کننده، پمادها، نرم کننده های مایع برای شستشوی محل مورد نظر، کرم های آنتی بیوتیکی و … می شود. اگر محل بروز اگزما بر روی پوست شما بسیار خارش دارد و پس از مصرف داروهای یاد شده هنوز درمان نشده است، باید هرچه سریع تر به پزشک متخصص مراجعه کنید. اگرچه بیماری اگزما نمی تواند به طور کامل درمان شود، می توان آن را در حالتی نگه داشت که بیشتر پیشرفت نکند. به هر حال هر فردی می تواند با نخاراندن پوست، کاهش استرس، دوری از عوامل بروز اگزما، استفاده از روش های درمانی موجود و … خود را در مقابل این عارضه ایمن کند. ( اگزمای پوستی )
درمان اگزما
-از خاراندن بثورات پوستی خودداری کنید. -با استفاده از کمپرس سرد و مصرف آنتی هیستامین، سوزش بثورات را درمان کنید. -ناخنها را کوتاه کنید. -در طول شب، دستکشهای نازک به دست کنید تا از خاراندن ناخودآگاه خودداری شود. -پوست را مرطوب نگه دارید. -مرطوب کنندهها باید فاقد الکل، بو، رنگ، عطر و یا دیگر مواد شیمیایی باشند. -از پمادها (مانند وازلین)، کرمها و لوسیون ها به مدت ۲ تا ۳ روز استفاده کنید.
از دستگاه بخور هم میتوانید، استفاده کنید. -از هر چیزی که باعث بدتر شدن علائم میشود، باید پرهیز کنید. از جمله:
غذاهایی همچون تخم مرغ، مخصوصا در کودکان مواد محرکی همچون پشم و لانولین مواد شوینده و یا صابونهای قوی و همچنین مواد شیمیایی و حلالها تغییرات ناگهانی در درجه حرارت بدن و استرس، زیرا ممکن است موجب عرق کردن و تحریک زیاد پوست شود.