یکی از مهمترین سوالاتی که برای انتخاب رشته پرستاری پرسیده میشود درآمد این رشته می باشد. با توجه به اینکه اغلب به صورت رسمی میزان درآمد حرفههای مختلف مانند پرستاری و پزشکی مشخص نمیگردد بنابراین ما به جای پرداختن به یکسری عدد و رغم که اغلب شایعههایی بیش نیستند سعی میکنیم تا در عوض دید مناسبی نسبت به حرفه پرستاری و درآمد آن به دست آوریم.
یکی از مهمترین سوالاتی که برای انتخاب رشته پرستاری پرسیده میشود درآمد این رشته می باشد. با توجه به اینکه اغلب به صورت رسمی میزان درآمد حرفههای مختلف مانند پرستاری و پزشکی مشخص نمیگردد بنابراین ما به جای پرداختن به یکسری عدد و رغم که اغلب شایعههایی بیش نیستند سعی میکنیم تا در عوض دید مناسبی نسبت به حرفه پرستاری و درآمد آن به دست آوریم.
درآمد رشته پرستاری به چه عواملی بستگی دارد؟
درامد این رشته به عوامل مختلفی از جمله شاغل بودن در مراکز دولتی و خصوصی، تعداد سالهای سابقه و یا میزان تحصیلات بستگی دارد و همهی اینموارد میتواند در میزان درآمد تاثیر گذار باشند. و بر اساس برخی وبسایتهای خبری معتبر ،درآمد در مراکز دولتی از خصوصی بیشتر میباشد.

آیا درآمد رشته پرستاری کم است؟
مطمعنا به این سوال نمیتوان به صورت قطعی پاسخ داد زیرا از نظر هر فردی درآمد کم و یا زیاد متفاوت است. به عنوان مثال درآمدی که برای یک خانم پرستار بسیار ایدهآل است ممکن است برای یک پرستار اقا اصلا راضی کننده نباشد. بنابراین نمیتوان به صورت کلی بیان کرد که درآمد این حرفه کم است و یا زیاد به بررسی زیر توجه کنید:
در یک بیمارستان دولتی بین ۲۰ نفر از پرسنل پرسشنامههایی توزیع شد و از آنها خواسته شد تا بزرگترین دغدغههای خود را یادداشت نمایند پرستارانی که این فرم را پر کرده بودند به دو مورد زیر بیشتر از همه اشاره کرده بودند
۱)درآمد پایین
۲)کمبود نیرو
البته همانطور که گفته شد درآمد پایین به صورت کیفی بیان شده است و باید به صورت عدد و رقم و متناسب با سطح انتظارات هر فرد آن را بررسی نمود.
یعنی برای پول به این رشته نیاییم؟
یکی از اهداف برخی از افراد برای انتخاب رشتههای پزشکی،پرستاری و … پول و درآمد این رشتهها است و این درحالی است که هیچگونه علاقهای به این حیطهها ندارند. متاسفانه این دسته از افراد در آینده از انتخاب خود ناراضی خواهند بود و اظهار میکنند که به آنچیزی که میخواستند نرسیدهاند(موردی که من در رشته پزشکی بسیار شاهد آن بودهام) در واقع اگر هدف اصلی ما تنها پول است و قرار است تنها برای درآمد این رشته را انتخاب کنیم مطمعنا در ادامه به مشکل برخواهیم خورد. یکی از اساتید من که ایشان متخصص جراحی مغز و اعصاب بودند گفتند که به هیچ عنوان حرفهی پزشکی را (که اغلب و به صورت میانگین درآمد بیشتری نسبت به سایر رشته ها دارد) صرفا به دلیل پول آن انتخاب نکنید.
زیرا اگر این زمان و این میزان از تلاش را در هر رشته دیگر و در هر زمینهی دیگری حتی بازار کار ازاد انجام دهید مطمعنا درامد بیشتری خواهد داشت. بنابراین با توجه به توصیههای اساتیدی که با آنها در این خصوص صحبت کردهام بعید به نظر میرسد که انتخاب رشته پرستاری تنها به دلیل درآمد و پول انتخاب منطقی باشد.
چه معیارها و ملاکهای دیگری برای انتخاب رشته پرستاری وجود دارد؟
خب تا اینجا متوجه شدیم که تنها بر اساس درآمد رشته پرستاری به انتخاب شغل و رشته در حیطهی پرستاری نپردازیم اما معیارهای دیگر کدامند؟
یکی از معیارهای بسیار مهم علاقهی فرد میباشد این علاقه دو نتیجهی مهم را در پی دارد
۱)با وجود علاقه تحمل سختیها و مشکلات موجود در کار بسیار راحتتر خواهد شد
۲)با توجه به علاقهمند بودن به این حرفه درصدد پیشرفت برخواهیم آمد
به عنوان مثال در دوران دانشجویی در مقطع استاجری در یکی از بخش های بیمارستان برخی از پرستاران رفتار کاملا متفاوتی با یکدیگر داشتند برخی از آنها در اغلب راندهای دانشجویی شرکت میکرند و زمانی که اساتید مختلف در بخش مطالب آموزشی را برای ما دانشجویان مطرح میساختند آن ها نیز همواره در راند حضور داشتند و به صورت فعال مطالب را گوش میکردند و یادداشت مینمودند. ولی برخی دیگر هیچگونه علاقهای نشان نمیدادند در واقع سعی میکردند همیشه تا جایی که میتوانستند دیرترین زمان ممکن را برای ورود به بخش انتخاب کنند و برای اتمام شیفتشان نیز لحظه شماری میکردند. خب موضوعی که خیلی واضح به نظر میرسد میزان لذتبردن آنها و همچنین رضایت شغلی پرستاران بود که با یکدیگر متفاوت بود عدهای با انرژی و علاقه به سراغ شیفت بعدی میرفتند عدهای هم با عصبانیت و ناراحتی. بنابراین یک جمله را همیشه مدنظر داشته باشید
هیچگاه علاقه را در انتخاب دست کم نگیرید
توجه به تیپ های شخصیتی
یکی دیگر از معیارهای مهم برای انتخاب این حرفه توجه داشتن به شرایط روحی و موقعیت خود میباشد. یکی از مسائلی که میتواند در این حیطه کمک کننده باشد توجه به تیپ شخصیتی است. به عنوان مثال اگر جز افرادی هستید که از مصاحبه کردن و صحبت کردن با دیگران لذت میبرید این حرفه در این زمینه مناسب شما است.