مشکلات تیم درمان بسیار شایع شده است تا حدی که انگیزه بسیاری از پرسنل را کم کرده و در ضمن با توجه به فضاسازی شبکههای اجتماعی در حال حاضر این مشکل به صورت جدیتری وجود دارد چون باعث میشود اعتماد بیمار به کادر درمان کاهش یاید و این اصلا خبر خوبی نیست.
مشکلات تیم درمان بسیار شایع شده است تا حدی که انگیزه بسیاری از پرسنل را کم کرده و در ضمن با توجه به فضاسازی شبکههای اجتماعی در حال حاضر این مشکل به صورت جدیتری وجود دارد چون باعث میشود اعتماد بیمار به کادر درمان کاهش یاید و این اصلا خبر خوبی نیست.
مشکلات تیم درمان به دلیل توهم دانش بیماران
یک بیمار را تصور کنید که وارد مطب یک متخصص داخلی میشود پزشک معاینات لازم را انجام میدهد و شرححال کاملی را نیز میگیرد و بعد از اتمام ویزیت،بیمار از مطب خارج میشود و زمانی که میخواهد داروها را بگیرد این کار را به صورت سلیقهای انجام میدهد به این صورت که هر دارویی که به نظرش مناسب بود را انتخاب میکند و بقیه را حذف میکند و شاید در نهایت نصف قرصهای دکتر را تهیه کند. جدی بودن این مشکل به این دلیل است که تعداد قابل توجهی از بیماران این کار را انجام میدهند ولی به نظر شما دلیل آن چیست؟
اگر بیمار به پزشک خود اعتماد داشته باشد تمام داروهای تجویز شده را تهیه میکند و تمام دستوراتی که در نسخه نوشته شده است را انجام میدهد ولی در صورتی که این اعتماد از بین برود ما شاهد این چنین اتفاقاتی خواهیم بود. و در ضمن نکتهی قابل توجه این است که این اتفاق فقط و فقط به ضرر بیمار تمام میشود چون او درمان را به صورت کامل انجام نمیدهد و سلیقهای عمل میکند و همین کار باعث میشود که روند درمان او با مشکل روبرو شود و نتیجه مطلوب را نگیرد. در برخی موارد این طور به نظر میرسد که شخص درمان شده است و دیگر مشکلی ندارد ولی اگر کمی عمیقتر به این موضوع دقت کنیم متوجه میشویم که نتایج این تصمیماتِ سرخود،در دراز مدت کاملا به ضرر بیمار است و او به شدت دچار مشکل خواهد شد. تصور کنید یک شخصی چند روزی است که سرماخورده و در حال حاضر گلودرد نیز دارد. این فرد بنا به نظر خودش و بدون مشورت پزشک،شروع به خوردن آنتی بیوتیک میکند و تا زمانی که علائم او برطرف شود به خوردن انتی بیوتیک ادامه دهد و سپس درمان را قطع می کند. به احتمال زیاد بیماری او خوب خواهد شد و مشکل به طور کامل برطرف میشود ولی همان طور که میدانید اگر قرصهای آنتی بیوتیک به صورت کامل مصرف نشود این کار باعث میشود که مقاوت دارویی ایجاد شود و بار دیگر اگر آن شخص با همان سرماخوردگی مراجعه کند احتمال دارد که این آنتی بیوتیک دیگر جواب ندهد و مجبور باشد یک قرص قویتری مصرف کند البته اگر آن قرص وجود داشته باشد!
مشکلات تیم درمان به دلیل دیدگاه جامعه
رشتههای پزشکی و پرستاری و پیراپزشکی مورد توجه اکثر افراد جامعه است و آرزوی خیلی از افراد به دست آوردن چنین جایگاهی است اگر از تعدادی از کودکان سوال بپرسید که در آینده قرار است چه شغلی داشته باشید اکثرا باچنین جوابهایی روبرو میشویید:دکتر،پرستار،خلبان،پلیس و … بنابراین از همان دوران کودکی تعدادی از افراد به این رشتهها علاقهمند هستند ولی به دلیل سختیها و دشواریهای زیادی که در این مسیر وچود دارد(مهم ترین آنها کنکور و مسیر سخت دوران دانشجویی)همه نمیتوانند در این رشتهها مشغول به تحصیل و کار شوند. ولی این موضوع همواره در ذهن آنها باقی خواهد ماند و همین موضوع باعث میشود که در مورد کادر درمانی به شدت حساس باشند این مشکل تا جایی پیش می رود که اگر یک افتخار پزشکی رقم بخورد و تعدادی از محققان و پزشکان افتخار آفرینی کنند هیچکدام از آنها عکس العملی نشان نمیدهند ولی اگر کوچکترین کوتاهی و مشکلی در کادر درمان وجود داشته باشد به شدت برخورد میکنند و درضمن کاری میکنند که کل دنیا مطلع شوند!
شبکه های اجتماعی از بزرگترین مشکلات تیم درمان
اگر دقت کرده باشید اگر که کوچکترین خطایی از کادر درمانی سر بزند مخصوصا پزشک و پرستار به شدت وخیلی سریع در شبکههای اجتماعی پخش میشود و در ضمن به گونهای به این مشکلات میپردازند که یک دید بسیار بدی به مردم در مورد روپوش سفیدها میدهند و همین کار باعث میشود که اعتماد جامعه نسبت به کادر درمان به شدت کاهش پیدا کند.
تا زمانی که هر کسی متخصص است نیازی به تیم درمان نیست!
به احتمال زیاد شما نیز در خانواده خودتان افرادی را سراغ دارید که در هر زمینهای نظر میدهند،به گونهای که فکر میکنید چندین دکترا و چندین فوق تخصص دارند و زمانی که دستور یک پزشک را میبینند میگویند که این پزشک تازه کار است(در مودبانه ترین حالت!) و به نظر من این قرصها را مصرف نکن! و در ادامه خودشان یک نسخه جداگانه برای شما میپیچند.
در دوران دانشجوی زمانی که در خوابگاه بودم در جمعهای زیادی حضور داشتم و در اتاقهای مختلف با دوستان مختلف گپ میزدم یک شب با یکی از هم اتاقیهایم مشغول صحبت کردن بودم و اتفاقا در مورد بیاعتمادی جامعه نسبت به کادر درمانی مخصوصا پزشک صحبت میکردیم. او یک موضوع در مورد مادر خودش مطرح کرد که به شدت نیز آزارش میداد او گفت که مادرش چندین سال است که از درد مفاصل رنج میبرد و تاکنون چندین پزشک او را ویزیت کردهاند ولی در نهایت کار خودش را میکند و به نظر خودش او بهتر میداند که باید چه دارویی را بخورد و کدام را مصرف نکند خوب مسلما به همین دلیل است که بیماری او تا کنون ادامه داشته است. ولی به این نکته نیز باید توجه کنیم که این مشکلات تنها مخصوص کشور ما نیست و در کل دنیا وجود دارد ولی در کشور ما کمی پررنگتر است. به امید روزی که مشکلات تیم درمان کاهش پیدا نماید. و اعتماد مردم به تیم درمان افزایش یابد.