متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری ـ تناسلی به پیشگیری، تشخیص و درمان بیماریهاي طبی و جراحی دستگاه ادراری ـ تناسلی و اختلالات جنسی در جنس مذکر و بیماریهاي طبی و جراحی دستگاه ادراری، اختلالات جنسی و نیز اعمال جراحی مرتبط با بی اختیاری ادراری در جنس مؤنث و جراحیهاي ابهام جنسی و غده فوق کلیوی و عناصر خلف صفاتی مرتبط با این رشته و جراحات دستگاه ادراری هر دو جنس و دستگاه تناسلی جنس مذکر در تمام سنین ميپردازد.
تعریف تخصص: رشته جراحی کلیه و مجاری ادراری ـ تناسلی یکی از رشتههاي بالینی پزشکی ميباشد که به پیشگیری، تشخیص و درمان بیماریهاي طبی و جراحی دستگاه ادراری ـ تناسلی و اختلالات جنسی در جنس مذکر و بیماریهاي طبی و جراحی دستگاه ادراری، اختلالات جنسی و نیز اعمال جراحی مرتبط با بی اختیاری ادراری در جنس مؤنث و جراحیهاي ابهام جنسی و غده فوق کلیوی و عناصر خلف صفاتی مرتبط با این رشته و جراحات دستگاه ادراری هر دو جنس و دستگاه تناسلی جنس مذکر در تمام سنین ميپردازد.
طول دوره آموزش: 4 سال
محتوای آموزشی:
1ـ قادر به پیشگیری، تشخیص و درمان بیماریهاي طبی و جراحی دستگاه ادراری ـ تناسلی و اختلالات جنسی در جنس مذکر و بیماریهاي طبی و جراحی دستگاه ادراری، اختلالات جنسی و نیز اعمال جراحی مرتبط با بی اختیاری ادراری در جنس مؤنث و جراحیهاي ابهام جنسی و غده فوق کلیوی و عناصر خلف صفاقی مرتبط با این رشته و جراحات دستگاه ادراری هر دو جنس و دستگاه تناسلی جنس مذکر در تمام سنین باشد. به این منظور لازم است:
الف) بتواند شرح حال مناسب از بیمار تهیه کند.
ب) معاینه فیزیکی کاملی از وی به عمل آورد.
پ) ارزش و اهمیت مطالعات آزمایشگاهی، رادیولوژی و سایر روشهاي تشخیصی را بداند و بتواند نتایج را تفسیر نماید.
ت) ارزش نسبی درمانهاي جایگزین گوناگون را بداند و مناسب ترین درمان را به کار برد.
ث) اندیکاسیونها، ممنوعیتها، انواع روشها و عوارض گوناگون درمانهاي جراحی و غیر جراحی را بداند و به کار برد.
ج) مشکلات مختلفی که ممکن است قبل، هنگام و بعد از اعمال جراحی کلیه و مجاری ادراری ـ تناسلی رخ دهد را بشناسد و درمان یا پیگیری کند.
2ـ عملکرد طبیعی و غیرطبیعی غدد فوق کلیوی، کلیهها، حالبها، مثانه و پیشابراه را در هر دو جنس و پروستات و دستگاه تناسلی خارجی را در جنس مذکر بداند. این موارد شامل شناخت مناسب از تکامل طبیعی و جنین شناسی، ژنتیک، بیوشیمی، فارماکولوژی، فیزیولوژی، آناتومی و آسیب شناسی مارکروسکوپی و میکروسکوپی دستگاه ادراری ـ تناسلی ميباشد.
3ـ جنبههاي کاربردی علوم پایه مورد نیاز برای فراگیری و فعالیت در حرفه جراحی کلیه و مجاری ادراری ـ تناسلی را فرا گرفته باشد.
4ـ با نگرش صحیح قادر به ارائه دانش و مهارت در این رشته متناسب با فرهنگ و اعتقادات جامعه خود باشد.
5 ـ با پزشکان ارجاع کننده بیمار و متخصصین رشتههاي دیگر همکاری متقابل داشته باشد، به گونه ای که در تشخیص و درمان پیگیری به صورت گروهی همکاری نماید.
6ـ اصول پزشکی قانونی مرتبط با رشته جراحی کلیه و مجاری ادراری ـ تناسلی را بداند و به کار گیرد.