قبل از بررسی معایب شغل پرستاری به این نکته باید توجه داشته باشیم که مطمئنا هر حرفه و شغلی معایب و محاسن خاص خود را دارد و حرفهای را نمیتوان یافت که صرفا همهگی دارای حسن باشد و یا عیب. دانستن عیبها و یا سختیهای یک حرفه به این منظور نیست که علاقه و تمایل ما به این رشته کمتر شود بلکه میخواهیم با اطلاع یافتن از حقیقتهای موجود در این حرفه انتخاب دقیقتری را انجام دهیم و یا اگر که در حال حاضر پرستار هستیم میتوانیم با آگاهی از این موارد به فکر ارائه راهکار برای حل دغدغه های موجود باشیم .
قبل از بررسی معایب شغل پرستاری به این نکته باید توجه داشته باشیم که مطمئنا هر حرفه و شغلی معایب و محاسن خاص خود را دارد و حرفهای را نمیتوان یافت که صرفا همهگی دارای حسن باشد و یا عیب. دانستن عیبها و یا سختیهای یک حرفه به این منظور نیست که علاقه و تمایل ما به این رشته کمتر شود بلکه میخواهیم با اطلاع یافتن از حقیقتهای موجود در این حرفه انتخاب دقیقتری را انجام دهیم و یا اگر که در حال حاضر پرستار هستیم میتوانیم با آگاهی از این موارد به فکر ارائه راهکار برای حل دغدغه های موجود باشیم بنابراین تلاش میکنیم در این مقاله راهکارهای مختلفی را ارائه دهیم.
دانستن معایب یک حرفه چه مزیت دارد؟
خب مسلما برای فردی که در حال انتخاب رشته است این موارد بسیار کمک کننده است ولی اگر یک پرستار که چندین سال است در این حرفه فعالیت مینمایید چه دلیلی دارد که معایب حرفه خود را دوباره مطالعه نمایید؟؟؟
اگر با معایب حرفه پرستاری آشنا شویم قادر خواهیم بود تا با استفاده از راهکارهایی که سعی مینماییم تا جایی که امکان دارد به آن بپردازیم،درصدد رفع و یا تعدیل این موارد پیش برویم.
معایب شغل پرستاری کدامند؟
۱)مورد اول و شاید مهمترین مورد از نظر پرستارانی که در حال حاضر مشغول به فعالیت هستند درآمد این رشته است. درخصوص درآمد یک پرستار نمیتوان به صورت قطعی نظر داد به دلیل اینکه بسته به تجربه و دانش و جایی که مشغول به فعالیت هستند و همچنین خصوصی و یا دولتی بودن مرکزی که در آن کار میکنند درآمد میتواند متفاوت باشد. نکتهای که در خصوص درآمد پرستار وجود دارد این است که بر اساس سایت خبری تابناک پرستاران دولتی حدود ۶۰ الی ۷۰ درصد بیشتر از پرستاران بخش خصوصی میگیرند و از اکثر لیسانسیههایی که استخدام دولتی هستند بیشتر دریافتی دارند بنابراین اگر درآمد پرستار را با کارشناسیهای دیگر مقایسه نماییم درآمدی معقول و خوب به نظر میآید ولی زمانی که درآمد پرستار با پزشکان متخصص مقایسه گردد اختلاف زیادی وجود خواهد داشت.
۲)شیفتهای سنگین و بیماران زیاد(از مهم ترین معایب شغل پرستاری)
یکی دیگر از موارد که جز معایب پرستاری در ایران محسوب میشود تعداد زیاد بیماران و تناسب نداشتن تعداد پرستار با بیمار است
تا جایی که برخی موارد امکان دارد که یک پرستار مسئولیت ۱۰ بیمار را برعهده بگیرد. و این موضوع موجب سنگین بودن و دشواری شیفتها خواهد گردید. البته این موضوع نیز همیشه وجود ندارد و در برخی بخشها بیشتر حس میشود به عنوان مثال پرستاران اورژانس تقریبا همیشه پرکار و پرمشغله هستند و مشغول رسیدگی به بیماران میباشند.
۳)وجود بیماران بدحال
مطمئنا همانطور که بهبود بیماران و یا تولد یک نوزاد در رویحه ما تاثیر بسزایی دارد دیدن بیماران بدحال و بیمارانی که وضعیت جسمانی خوبی ندارند نیز میتواند در کاهش عملکرد و روحیه اثر گذار باشد البته این موضوع زمانی به وجود میآید که با بیماران همدردی صورت گیرد اما اگر در ارتباطات خود با بیماران همدلی داشته باشیم با این مسائل به میزان کمتری روبرو خواهیم شد.
۴)اعتراضات بیماران
پرستار به عنوان اولین فردی است که در صورت مشکل داشتن بیمار،این موضوع با وی در میان گذاشته میشود. این موضوع زمانی مسئله ساز میشود که در صورتی که بیمار هر کوتاهی از پرسنل بیمارستان ببیند اعتراض خود را با پرستار در میان میگذارد و از او میخواهد که مشکل او را برطرف سازد. در صورتی که گاهی مواقع پرستار نه در ایجاد آن مشکل و نه در حل آن نقشی ندارد و موضوع به بخش دیگری مربوط میشود. با توجه به اینکه موضوع برخورد با بیماران ناراضی و عصبانی از جمله مسائلی است که شاید یکی از مهمترین معایب شغل پرستاری باشد یک دوره کاملا رایگان را ترتیب دادهایم که در این دوره تمامی راهکارهای موجود جهت جلوگیری و مدیریت این گونه برخوردها آموزش داده شده است
۵)برخورد تعدادی از همکاران
یکی دیگر از مسائلی که نه تنها در محیط درمان بلکه در تمامی مشاغل وجود دارد برخورد با همکاران است. یک پرستار با افراد زیادی مانند کمکپرستار،بهیار،کمکبهیار،پزشک و … در ارتباط است و این ارتباطات میتوانند در برخی موارد پرچالش گردد. به عنوان مثال برخورد پزشک و پرستار از جمله مسائلی است که به میزان زیادی دچار تنش گردیده است که به هیچ عنوان پسندیده نیست(به برای پرستار نه برای پزشک نه برای کل جامعه درمان) ولی بالاخره اینگونه تنشها نیز گاهی اتفاق میافتد که البته همانطور که گفتهشد در تمامی حرفهها مخصوصا حرفههای حساس چنین اتفاقاتی وجود دارد ولی نکتهی اصلی مدیریت و کنترل آنها میباشد. جهت اطلاع از راهکارهایی که باعث میشود یک پرستار ارتباطی مناسب و معقول را با پزشک داشته باشید اینجا کلیک نمایید
بنابراین
پرستاری نیز مانند سایر مشاغل شامل سختی ها و لذت ها توام با یکدیگر است و پرستاری می تواند موفق باشد که به این شرایط واقف باشد و با انجام راهکارهای گفته شده سعی در بهبود بیشتر حرفه خود قدم بردارد.