درآمد پزشکان یکی از مسائلی است که بسیار زیاد در مورد آن صحبت شده است و همهی افراد سعی میکنند که درآمد پزشک شان را تخمین بزنند. به عنوان مثال زمانی که بیماران در مطب پزشک منتظر نوبت خود هستند به احتمال بسیار زیاد عدهای از آنها هستند که درآمد روزانه و شاید ماهیانه پزشک را تخمین میزنند و بعد از آن نیز با استفاده از اطلاعات خود این موضوع را به تمامی اطرافیان و نزدیکان خود منتقل میکنند که درآمد پزشکان فلان مقدار است. تمامی این حساب کتابها باعث شده که نسبت به پزشکان و درآمد آنها حس خاصی داشته باشیم و همواره آنها را جز مرفهترین اقشار جامعه به حساب آوریم.
درآمد پزشکان یکی از مسائلی است که بسیار زیاد در مورد آن صحبت شده است و همهی افراد سعی میکنند که درآمد پزشک شان را تخمین بزنند. به عنوان مثال زمانی که بیماران در مطب پزشک منتظر نوبت خود هستند به احتمال بسیار زیاد عدهای از آنها هستند که درآمد روزانه و شاید ماهیانه پزشک را تخمین میزنند و بعد از آن نیز با استفاده از اطلاعات خود این موضوع را به تمامی اطرافیان و نزدیکان خود منتقل میکنند که درآمد پزشکان فلان مقدار است. تمامی این حساب کتابها باعث شده که نسبت به پزشکان و درآمد آنها حس خاصی داشته باشیم و همواره آنها را جز مرفهترین اقشار جامعه به حساب آوریم (اصلا نمیگویم این جمله درست است یا خیر و تنها موضوعی که وجود دارد را نقل نمودم)
آیا درآمد پزشکان باید بالا باشد یا خیر!؟
جواب به این سوال بسیار سخت است و برای پاسخگویی به این سوال به یک تیم بسیار قوی نیاز است. تیمی که حداقل از چندین کارشناس و متخصص تشکیل شده باشد. ولی نکتهای حائز اهمیت این است که سعی کنیم این مورد را به صورت موردی بررسی نماییم. و در صورتی که موردی خلاف اخلاق و قانون را مشاده نمودیم آنرا به کل جامعهی پزشکی تعمیم ندهیم. من به عنوان دانشجوی رشتهی پزشکی پزشکان بسیار زیادی را دیدهام که شاید خیلی از مواقع از حق خودشان هم میگذرند برای اینکه قانون و اخلاق پزشکی از دید مردم خدشه دار نشود. ولی در عوض پزشکانی را نیز دیدهام که تنها دغدغدهشان مسائل مادی است و تنها چیزی که برای آنها اهمیت ندارد بیمار است. بنابراین زمانی که از من سوال میشود که به نظر شما درآمد پزشکان به حق است یا خیر؟
به هیچ عنوان نمیتوانم به صورت قطعی نظر دهم و همیشه به این موضوع معتقدم که مورد به مورد باید بررسی صورت گیرد.
آیا همه پزشکان درآمد بالایی دارند؟
در این زمینه آمار و ارقام بسیار زیادی وجود دارد ولی به دلیل این که منبع موثقی آن را تایید نکرده بود ترجیح میدهم از ارائه عدد دقیق خودداری نمایم. ولی اگر به صورت کلی بررسی نماییم. پزشکان متخصص تنها درصد کمی از کل پزشکان را تشکیل میدهند و اکثر پزشکان که در حال حاضر در جامعه حضور دارند پزشکان عمومی هستند که درآمد بالایی هم ندارند و این موضوع باعث شده که عدهی بسیار زیادی از پزشکان عمومی به فکر شغل دومی برای خود باشند که اکثرا این شغل با حرفهی پزشکی آنها تناسبی نیز ندارد. بنابراین پزشکانی که بیشتر مردم به آنها مراجعه میکنند و میلیاردر!به نظر میرسند تنها درصد بسیار کمی از جامعه پزشکی را تشکیل میدهند. ولی در این موضوع نیز نباید گذشت که عدهای از پزشکان متخصص درآمد بسیار بالایی دارند که شاید در ماه به بیش از صد میلیون نیز برسد (که این میزان نیز تایید شده نیست و بر اساس مطلاعاتی که در وبسایتهاِی خبری و مقالههای مختلف و همچنین بر اساس گفتوگو با تعدادی از رزیدنتها بیان نمودهام) بنابراین در حیطه پزشکی نیز مانند سایر مشاغل دیگر عدهای که خوب کار میکنند و در حرفهی خود تبحر زیادی دارند از دیگر افراد در آن حرفه درآمد بیشتری دارند. و در ضمن گاهی شاهد این موضوع هستیم که حتی در حیطه درمان نیز درآمد پزشکان چالش برانگیز شده است و به نوعی باعث چالش بین پرستاران و پزشکان شده که پیشنهاد می کنم مقاله مربوط به آن را مطالعه نمایید.
اگر پزشکان به خاطر درس خواندن پول بیشتری می گیرند،مگر سایر رشته ها درس نمی خوانند؟
خب این سوالی است که تعداد زیادی از افراد چه شاغل در بیمارستان و چه افرادی که در حیطه درمان فعالیت ندارند میپرسند ولی پاسخ این سوال چیست؟
هر شغل و هر حرفه،یک ارزشی دارد که موارد بسیار زیادی در ارزشمند شدن این حرفه دخیل هستند که دو مورد از مهمترین آنها موارد زیر است.
میزان تخصصی بودن و میزان نیاز جامعه
به عنوان مثال یک راننده آژانس را تصور نمایید(این مقایسه صرفا به دلیل ارزیابی و فهم بهتر مطلب گفته شد و تمامی شغلها محترم و ارزشمند هستند.) شغلی که این راننده عزیز در نظر دارد از نظر تخصصی بودن جایگاه خیلی بالایی را ندارد و افراد بسیار زیادی هستند که توانایی رانندگی کردن را دارا میباشند. و همچنین با اینکه جامعه به راننده نیز نیاز دارد ولی اگر مشکلی برای این قشر به وجود آید درست است که جامعه به مشکل برخواهد خود و زندگی سختتر خواهد شد ولی بحران حیاتی جامعه را تهدید نخواهد نمود. بنابراین هرچه یک رشته تخصصیتر باشد و در ضمن میزان نیاز جامعه و مردم به آن بیشتر باشد، ارزش آن حرفه بالاتر خواهد بود(منظور ما ارزش اخلاقی و یا معنوی نیست و تمامی حرفهها ارزشمند هستند) و متناسب با این ارزش درآمد و دریافتی افراد شاغل در آن زمینه نیز بیشتر خواهد بود. البته منکر این قضیه هم نیستیم که گاهی ممکن است تعدادی از حرفهها با وجود ارزشمند بودن آنها برای مردم و کشور،درآمد پایینی داشته باشند. بنابراین با درنظر گرفتن این نکات قادر خواهیم بود مقایسهی مناسبتری بین رشتههای مختلف انجام دهیم و همچنین دیدگاه روشن تری را نسبت به پزشک و درآمد آن ها داشته باشیم.