ویزیت پزشکان در بیمارستان

آخرین بروز رسانی :      تعداد بازدید 2632      نظرات کاربران (3)
معرفی به دوستان اشتراک گذاری

یکی از موضوعات بسیار مهم در ارتباطات بیمارستانی نحوه ویزیت کردن همکاران عزیز پزشک در بخش‌های مختلف بیمارستان است. در نگاه اول ویزیت بیماران کار ساده‌ای به نظر می‌رسد و اغلب این طور فکر می‌کنند که پزشک برای هر بیمار تعدادی دارو می نویسد و وارد اتاق دیگر می‌شود ولی اگر با دقت بیشتری به این موضوع توجه کنیم متوجه خواهیم شد که در زمان ویزیت کردن،پزشکان باید به نکات زیادی دقت داشته باشند به عنوان مثال نحوه برخورد با بیمار،همراه بیمار،پرستار و دانشجویان از جمله مسائلی است که نیاز به توجه ویژه‌ای دارند.

یکی از موضوعات بسیار مهم در ارتباطات بیمارستانی نحوه ویزیت کردن همکاران عزیز پزشک در بخش‌های مختلف بیمارستان است. در نگاه اول ویزیت بیماران کار ساده‌ای به نظر می‌رسد و اغلب این طور فکر می‌کنند که پزشک برای هر بیمار تعدادی دارو می نویسد و وارد اتاق دیگر می‌شود ولی اگر با دقت بیشتری به این موضوع توجه کنیم متوجه خواهیم شد که در زمان ویزیت کردن،پزشکان باید به نکات زیادی دقت داشته باشند به عنوان مثال نحوه برخورد با بیمار،همراه بیمار،پرستار و دانشجویان از جمله مسائلی است که نیاز به توجه ویژه‌ای دارند. در این مقاله سعی می‌کنیم تا به این موضوعات بپردازیم.

دکتر- دکتر متخصص- ارتباط با بیمار- خدمات درمانی- بیمار- درمان- مرکز درمانی

برخورد با بیمار در زمان ویزیت

ویزیت بیماران باید به صورت روتین و روزانه صورت گیرد و زمان شروع آن هم معمولا ساعت ۹  صبح است ولی در برخی مواد پزشکان دیرتر یا  زودتر این کار را انجام می‌دهند. به عنوان مثال یکی از اساتید بخش عفونی به دلیل اینکه در دانشگاه نیز سمتی داشتند تلاش می‌کردند ساعت ۷ صبح بیماران را ویزیت کنند و این کار باعث سرعت بخشیدن به روند درمان بیماران می‌شد و تعداد قابل توجهی از پزشکان نیز حداکثر تا ساعت ۱۱ ویزیت را به اتمام می‌رسانند و همین کار باعث می‌شود تا روند درمان بیمار سیر بهتر و سریع‌تری داشته باشد. در زمان ویزیت شاید مهم‌ترین کار نحوه صحبت‌ با بیماران باشد و

اصل اولیه در برخورد با بیماران آگاه‌سازی آنها است

 

سه روز پیش با یکی از اساتید بخش جراحی اعصاب راند داشتیم و برخورد ایشان با بیماران و نحوه صحبت کردن ایشان با بیماران واقعا جای تقدیر داشت به دلیل اینکه در درجه اول بسیار محترمانه با بیماران صحبت می‌کردند و رفتار آنها با بیماران نشان دهنده این بود که کسی در هر جایگاهی و در هرشریطی که باشد قابل احترام و شایسته احترام است. در ضمن برای تمامی بیماران در خصوص بیماری که داشتند توضیح می‌دادند و اطلاعات کامل و جامع و در عین حال به صورت کاملا قابل فهم را برای بیماران بازگو می کردند که همین کار باعث همکاری بسیار بیشتر بیماران می‌شد. مطمعنا این پزشکان همیشه جایگاه بسیار بالایی را در نظر بیماران خواهند داشت.

برخورد با پرستار در زمان ویزیت

یکی از موارد دیگر که باید مد نظر قرار گیرد برخورد با پرستاران بخش است. به طور روتین در زمان ویزیت یکی از پرستاران همراه با پزشک به ویزیت بیماران می‌پردازد تا اطلاعات لازم را در خصوص بیمار به پزشک مربوطه بدهد. آن چیزی که اهمیت دارد این است که بیماران به برخورد بین اعضای تیم درمان توجه ویژه‌ای دارند به عنوان مثال اگر مشاهده کنند که پزشک یک تذکر خیلی جزئی به پرستار می‌دهند با نهایت دقت به آن توجه می‌کنند و مسملا از دید آن‌ها پنهان نخواهد ماند. بنابراین خیلی اهمیت دارد که برخورد بین تیم درمان با یکدیگر موثر و سازنده باشد مخصوصا اگر در بالین بیماران با یکدیگر صحبت می‌کنند.البته مواردی هم اتفاق می‌افتد که کوتاهی از جانب اعضای تیم درمان رخ می‌دهد. در این شرایط حتما باید تذکر داده شود به دلیل این که اولین چیزی که باید به آن توجه شود سلامتی بیمار است و اگر در این زمینه کوتاهی صورت گیرد باید با آن قاطعانه برخورد شود ولی آیا باید بر بالین بیمار باشد؟ هر تذکر و هر انتقادی که قرار است صورت گیرد باید جدی قاطعانه ولی به صورت خصوصی و شخصی باشد نه این که ارزش و اعتبار این شخص پیش بیمار و سایر همکاران بخش از بین رود.

برخورد با دانشجویان

در بسیاری از موارد تعداد قابل توجهی از دانشجویان رشته پزشکی همراه با استاد در ویزیت بیماران شرکت می‌کنند تا مواردی که به صورت تئوری در کتاب‌ مطالعه کرده‌اند را به صورت عملی مشاهده کنند. رفتار با دانشجویان نیز اهمیت دارد البته عده‌ای به این موضوع اهمیت لازم را نمی‌دهند. به عنوان مثال حدود یک سال پیش یکی از اساتید در زمان راند از تعدای از دانشجویان سوال پرسیدند و زمانی که به درستی به سوالات پاسخی داده نشد ایشان به شدت عصبانی شدند و با لحن بسیار بدی به انتقاد و تذکر پرداختند. در ابتدا به این موضوع اشاره کردیم که ما به هر شخص صرفا  به خاطر همنوع بودن احترام می‌گذاریم و در زمان احترام گذاشتن نباید به جایگاه افراد توجه کنیم. البته لحن صحبت ما با افراد مختلف متفاوت است به عنوان مثال با دوست صمیمی خود به صورت کاملا صمیمی صحبت می‌کنیم ولی با استاد خود رسمی حرف می‌زنیم و در این جا نیز موضوع بحث ما لحن گفتار نیست بلکه منظور این است که به هر شخص بدون در نظر گرفتن جایگاه و مقام باید احترام گذاشته شود. بنابراین برخورد با دانشجو نباید با بی‌احترامی همراه باشد مخصوصا زمانی که بر بالین بیمار هستیم این موضوع اهمیت ویژه‌ای پیدا خواهد کرد. بنابراین ویزیت کردن بیماران اصلا کار ساده‌ای نیست به دلیل اینکه پزشکان در کنار تشخیص‌ها و بیماری‌هایی که وجود دارد باید به ارتباطات خودشان با دیگران نیز دقت ویژه داشته باشند. مسلما یک بیمار زمانی می‌تواند سیر درمان خود را به صورت کامل و موفقیت آمیز طی کند که کل تیم درمان با یکدیگر همکاری لازم را داشته باشند و این موضوع نیازمند رابطه خوب و موثر بین تمامی تیم درمان است.

 



آخرین مقالات بازدید شده



اگر سؤال يا نكته يا نظري در اين زمينه داريد، مشتاقانه منتظر خواندنش هستيم.

Captcha
تعداد کل نظرات ارسالی 3 نظر
کاربر عادی
سطح :
14
422
1212
زهرا ایمانی
0Dislikeپسندیدم
ارسال پاسخ

من نرس بخش دیالیز هستم و فوق تخصص بخش ما دوسه ماه یکبار میاد ویزیت و می‌فرمایند ب ***ی ربطی نداره من دکترم رئیس بخشم اینطور میام 🤔 شماها هم خیلی بی ادب هستید گم شید ب جهنم این ادبیات یگ فوق تخصص هست

هنر درمان

سلام و احترام و تشکر بابت اشتراک نظرتان. امیدواریم روزهای با تجربه های مطلوب تری را در آینده در پیش داشته باشید.

کاربر عادی
سطح :
1
0
1038
صلحی
0Dislikeپسندیدم
ارسال پاسخ

سلام..خیلی پزشکای ایرانی از بیمارستان میگن حتما باید برای درمان به مطب بیاید و این خیلی رایجه

gold Drama 0 silver Drama 0