سنگ کیسه صفرا، تشکیل سنگ یا رسوب در کیسه صفرا است نشانه سنگ کلیه صفرا این است که کیسه صفرا کند عمل می کند و این کندي، فرصت را براي کلسترول، بیلی روبین یا ترکیبی از پیگمان هاي کلسترول و بیلی روبین فراهم می آورد تاکریستالیزه شوند و یا رسوب کنند.
سنگ کیسه صفرا در یک نگاه
در این مقاله سنگ کیسه صفرا در یک نگاه بررسی می کنیم:
سنگ کیسه صفرا، تشکیل سنگ یا رسوب در کیسه صفرا است نشانه سنگ کلیه صفرا این است که کیسه صفرا کند عمل می کند و این کندی، فرصت را برای کلسترول، بیلی روبین یا ترکیبی از پیگمان های کلسترول و بیلی روبین فراهم می آورد تاکریستالیزه شوند و یا رسوب کنند.
انواع سنگ صفرا: ( سنگ کیسه صفرا در یک نگاه )
۱٫ سنگ های کلسترولی: حدود ۸۰% سنگهای صفرا از رسوب کلسترول ایجاد می شود وبه سنگهای کلسترولی cholesterolمعروف هستند. در بسیاری از افراد که دچار سنگ های کیسه صفرا می شوند میزان کلسترول موجود در صفرا بیش از حدی است که بتواند به حالت محلول پایدار باقی بماند ودر نتیجه در صفرای فوق اشباع باکلسترول، بلورهای کلسترول تشکیل می شود. رسوب تدریجی کلسترول بر روی یکدیگرمنجر به پیدایش سنگ های صفراوی
کلسترولی می شود.
۲٫ سنگهای رنگ دانه ای یا)پیگمانته(: سنگهای کوچک وتیره ای هستند که از بیلی روبین ساخته می شوند.
عوامل موثر در ایجاد سنگهای رنگ دانه ای عبارتند از: ( سنگ کیسه صفرا در یک نگاه )
الف) عوامل ژنتیکی: به عنوان مثال در آسیائی ها بیشتر از سایر نقاط است.
ب) سیروز الکلی ( سنگ کیسه صفرا در یک نگاه )
ج) عفونت مزمن مجاری صفراوی
د) اختلالات خونی ارثی مانند کم خونی داسی شکل)که درآن بیلی روبین زیادی تشکیل می شود
ه) سن بالا ( سنگ کیسه صفرا در یک نگاه )
سنگ کیسه صفرا در یک نگاه
علایم بالینی: ( سنگ کیسه صفرا در یک نگاه )
گاهی سنگ های کیسه صفرا، بدون علامت و فاقد درد می باشند و فقط علایم خفیف گوارشی ایجاد می کند.
بیماران مبتلا به بیماری سنگ کیسه صفرا دو دسته علایم دارند. علایم ناشی از انسداد مجاری صفرا وی توسط سنگ و علایم بیماری مربوط به خود کیسه صفرا.
در صورت انسداد مجرای سیستیک توسط سنگ صفرا وی کیسه صفرا متسع و در نهایت دچار عفونت می شود. بیمار از تب و گاهی اوقات از توده شکمی شکایت دارد. این بیماران چند ساعت بعد از خوردن غذای سنگین دچار کولیک (دردهای منقطع) صفراوی به صورت درد بسیار شدید در ربع فوقانی راست شکم می شوند که به شیت شانه و راست تیر می کشد و معمولا با تهوع و استفراغ همراه است.